2020. február 10., hétfő

Segíts a hitetlenségemen!

Jézus ezt mondta neki: "Ha lehet valamit tennem? - Minden lehetséges annak, aki hisz."
Erre azonnal felkiáltott a gyermek apja, és így szólt: "Hiszek, segíts a hitetlenségemen!"
Márk evangéliuma 9. fejezet 23-24. vers



Egy történetről van szó, amikor Jézus Krisztus démont űz ki, egy édesapa megszállott fiából. Jézus Krisztus egyrészt kihívás elé állítja az apát a hittel kapcsolatosan, másrészt megfeddi a tanítványait hitetlenségük miatt.
Jézus Krisztus kinyilvánítja a hatalmát a démonok és a gonosz felett, ugyanakkor azt is kinyilvánítja, hogy képes meggyógyítani valakit betegségéből.
Meg vagyok győződve, hogy a bennünk élő Krisztusnak ma is ugyanolyan hatalma van.
Napjaink legnagyobb hazugsága azonban a következő: „Ha Isten nem gyógyít meg téged egy komoly betegségből, az azért van, mert nincs elég hited!”
Igen! Meg vagyok győződve, hogy Isten ma is Mindenható! Meg vagyok győződve, hogy Krisztus ma is tesz csodákat! Arról is meg vagyok azonban győződve, hogy Istentől elrendelt dolog, hogy az ember befejezze a földi pályafutását, fizikai értelemben meghaljon.
Az örökkévalóság ezen oldalán, ha valaki megbetegszik, a betegség következtében meg is halhat.
Jézus Krisztus nem gyógyított meg mindenkit amikor a földön járt. Jézus Krisztus nem gyógyít meg mindenkit ma sem. Jézus Krisztus viszont örök életet ígér azoknak, akik hisznek Őbenne. (János evangéliuma 3. rész 16. vers)
A bűn betegsége, amely a lelkünket érinti, sokkal halálosabb és véglegesebb állapot, mint bármilyen fizikai betegség, halál. Krisztus ebből szeretne meggyógyítani minket, ha hiszünk Benne.
Kérjük tehát mi is: "Hiszek, segíts a hitetlenségemen!"


IMA: Jézus Krisztus, hisszük, hogy van hatalmad meggyógyítani a lelkünket és a testünket is. Tudjuk, hogy gyermekeidként, bármi is történjen a testünkkel, a lelkünk örökre biztonságban van Benned. Köszönjük ezt neked. Imádkozunk mindazon olvasókért, akik még nem vetették teljes bizalmukat Benned Úr Jézus, a lelkük gyógyulása érdekében. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...