2019. június 13., csütörtök

A mennyeiek világa- a megváltottak világa!



...és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért,
Efézusiakhoz írt levél 2. fejezet 6. vers



Csodálatos az Isten szeretete. Nemcsak megváltott minket elesett, porból teremtett embereket, hanem a családjába is fogadott minket.
Mink volt, mink van Isten nélkül? A bűneink nyomora, nyomasztó terhe. Az ösztöneink szorító fogsága aminek köszönhetően olyan szabadnak hisszük magunkat, hogy a mi bűneinkért a megfogant gyermekeink a születésük előtt meg kell haljanak. Ez lenne a felelősségteljes nő akit a női aktivisták és az abortusz mellett kampányolók magasztalnak?
Esetleg az a férfi a minta a számunkra, aki nem vállal felelősséget, kihasznál másokat és hírből sem ismeri a hűséget?
Nem! Ide fajult az emberiség Isten nélkül. Isten tudta ezt és annyira szerette a világot, hogy a bűntelen, a tiszta Fiát adta, hogy ha valaki hisz Benne, Vele együtt feltámadjon a mennyeiek világába legyen ültetve.
Emlékszem a kisfiúra aki egy kis faluban lakott, és tűz ütött ki a házukban. A szülei meghaltak, de egy férfi kimentette a kisfiút. A kezei is megégtek.
A falu összegyűlt, hogy eldöntsék ki fogja örökbe fogadni az árva kisfiút.
Rendezett, intelligens, gazdag családok jelentkeztek, hogy örökbe fogadják ezt a kisfiút. Versengtek érte, hogy örökbe fogadhassák. A jegyző ekkor a kisfiú felé fordult, hogy megkérdezze melyik családba szeretne élni. A szívembe égett a kisfiú válasza.
" Csakis azzal a bácsival aki tűzbe ment értem és megégette a kezeit, hogy megmentsen."
Ez a vágy ég az én szívemben is. Nem érdekel a menny gazdagsága, nem elsődleges a hallhatatlanság, a betegség, a fáradtság, a szenvedés hiánya, én annak a közelébe szeretnék lenni, aki a kezeit kitárta, hogy átszegezzék azokat és a vére hulljon azért, hogy engem kiszabadítson az Atya haragjának izzó tüzéből, amit a bűneimmel jogosan vontam magamra.
Nincs más akiben reménykednék a földön vagy a Mennyben. És te hogy vagy kedves olvasóm? Neked mid van? Kid van? Ha van egy drága Krisztusod, Megváltód, akkor örülj mert a feltámadás és Krisztussal való örökkévaló mennyei közösség van előtted. Ha nem ismered Krisztust, miért nem könyörögsz Hozzá még ma? Hidd el, hogy ha őszintén keresed, nem fog elzárkózni előled.


IMA: Istenünk semmik vagyunk és semmink nincs Nélküled. Köszönjük, hogy megváltottál minket, hogy örökbe fogadtál minket gyermekeidet, hogy mennyei reménységünk legyen. Ó bárcsak megértené minden olvasó, hogy ez nem játék, itt az örökkévaló lelkünk sorsa a tét. Segíts, érints meg ma is embereket, hogy megtérve, hittel Hozzád fordulva a mennyei reménység és örökség részeseivé váljanak. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A Szentlélek egyesítő ereje

Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak. (Apostolok Cse...