2019. június 14., péntek

ÉRTELMÜNK MEGÚJULÁSA

...és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.
Rómabeliekhez írt levél 12. fejezet 2. vers



A mai világban a hazugság szelleme uralkodik. Emberek hazudnak a saját házastársuknak, a saját gyermekeiknek, a saját szüleiknek, a kollégáiknak, a főnökeiknek. Isten viszont gyűlöli a hazugságot és a hazugság minden formáját. Mit tehetne majd az utolsó napon egy olyan emberrel akinek az elméje nem újult meg a Szentlélek által? Csak annyit, hogy oda küldi, ahol azok lesznek akik szeretik és szólják a hazugságot.
Isten gyűlöli a test cselekedeteit és a testi élvezeteket, mert tudja, hogy azok a halálba rántják teremtményeit. Mit tegyen veled, ha fiatal lányként egyik parázna kapcsolatból a másikba menekülsz? Mit tegyen veled, ha férfiként annyi nőt csapsz be és használsz ki amennyit csak tudsz?
Jézus Krisztus nemcsak azért jött és halt meg értünk, hogy visszanyerjük azt a képet, amit Ádám elveszített a bűn miatt. Halála és feltámadása által, Krisztus felemelte az övéit az Ő szintjére.
Az első Ádám élő lélek volt, a második Ádám viszont megelevenítő szellemmé lett.
Az első Ádám földből volt és földi. A második Ádám a Mennyből jött és mennyei.
Krisztusra kell figyeljünk és Benne gyönyörködnünk. Akkor Isten Szentlelke át tud változtatni minket a Krisztus képmására.
Dönthetünk azzal kapcsolatosan, hogy szeretnénk elváltozni Krisztus képmására, de csakis a Szentlélek tud minket újjá tenni és elpecsételni minket az Isten országa számára.


IMA: Istenünk, változtasd meg az életünket, gondolkodásunkat, hogy meg tudjuk ítélni mi a jó és tökéletes a Te szemeidben és Szentlelked ereje által tudjunk járni aszerint. Bocsásd meg vakságunkat, gyávaságunkat, minden olyan alkalmat amikor inkább az elveszett világhoz igazodtunk és nem Hozzád. Krisztus nevében kérünk ments meg minket. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A Szentlélek egyesítő ereje

Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak. (Apostolok Cse...