2018. augusztus 20., hétfő

CSŐDBŐL BŐSÉGBE... 1. rész



Jézus megkérdezte tőlük: „Barátaim! Fogtatok-e valamit?” „Semmit” — felelték a tanítványok.
Akkor Jézus ezt mondta: „Vessétek ki a hálót a csónak jobb oldalán, ott majd találtok.” A tanítványok kivetették a hálót, de visszahúzni már nem tudták, annyi hal volt benne.
János evangéliuma 21. rész 5-6. vers

7 olyan tanítványról olvasunk ebben a szakaszban, akiknek a világtörténelem legjobb tanítója és tanítása adatott.
Ennek ellenére többször is helytelenül jártak el, és ebben a szakaszban 3 ilyen hibát, bűnt, elesést fogunk megvizsgálni, az elkövetkező 3 napban, amik miatt csődbe jutottak. Ezt a csődöt meg kellett, hogy vallják Krisztusnak is.
1. NEM VÁRTÁK KRISZTUST
Krisztus meghagyta nekik, hogy menjenek Galileába és ott várjanak rá, de a tanítványok elmentek a megélhetésért dolgozni e helyett.
Könnyebb cselekedni sokszor, mint várni, elfelejteni, hogy arra hívattunk el, hogy azt tegyük amire Isten utasít és nem azt ami nekünk tetszik.
Amikor teszünk valamit, akkor megfelelő motiváció kell, a legjobb motiváció pedig az, hogy Isten parancsolata nekünk.
Istenre várni nem gyengeség, hanem erősség.
Saul vétkezett amikor nem tudott várni Sámuelre, Mózes vétkezett amikor megölte az egyiptomit mert nem tudott várni az Isten szabadítására, Ábrahám vétkezett amikor nem tudott várni Isten ígéretére és megszületett Izmael.
Te és én, kedves olvasóm, tudunk-e várni Rá?
Isten Lelkének vezetése szükségeltetik, hogy amikor várnunk kell, akkor várjunk és ne buzogjon bennünk a tettrekészség, amikor viszont cselekvést vár, akkor ne tétovázzunk. Ha ezt nem vesszük figyelembe, a mi életünk is csődben marad. Várjuk Krisztusra ma is, és bő áldásban lesz részünk.
Tencut Zoltán

IMA: Istenem, segíts megértenem mikor várod tőlem, hogy bizalommal és hittel teljesen várjak Rád, még akkor is ha a helyzetem reménytelennek tűnik, még akkor is ha a körülmények "szorítanak" és úgy érzem cselekednem kell.
Köszönöm, hogy meg fogod áldani a Rád figyelésem és vezetni fogsz. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...