2024. augusztus 1., csütörtök

A fiúság Lelke

Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: „Abbá, Atyám! Rómaiakhoz irt levél 8. fejezet 15. vers



Az Ószövetségben az Isten és ember kapcsolata a rabszolga és az ura kapcsolatához volt hasonlítható. Az ember parancsolatokat kapott, de azoknak a teljesitésére nem szeretetből, hanem félelemből törekedett. Tudta ugyanis, hogy ha nem teljesiti az ő Urának akaratát, akkor büntetésben vagy akár halálban is lehet része. Ezek az emberek nem kapták a Szentlelket és éppen ezért ez a szövetség csak árnyéka, előképe volt az igazinak.

Az új szövetség alapja a szeretet. Isten szeretete, aki elküldte a Fiát, hogy elszenvedje a nekünk járó büntetést. Akik pedig hit által elfogadják ezt a szeretetet, a szeretetben rejlő kegyelmet, bűnbánatra jutnak és átadják életüket Istennek elfogadva az Isten szeretetét, azok a Szentlélek által Isten gyermekeivé válnak. Igy már nem rabszolgák, hanem Isten gyermekei, örökösei.

Egészen más napszámosként vagy rabszolgaként dolgozni a világ leggazdagabb, legbefolyásosabb emberének és más úgy, hogy tudod örökbefogadott és a saját örökségedben dolgozol.

Isten gyermekei immáron nem félelemből engedelmeskednek Krisztusnak, Istennek, hanem szeretetből. Krisztus mondja: " A ki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem; a ki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak. (János 14:21)

Gyakran elfelejted, hogy már Isten szeretett gyermeke vagy? A régi szövetség árnyéka néha még mindig ott lebeg a lelkeden, szolgaság és félelem érzését keltve benned? Talán a múlt bűnei vagy a jelenlegi nehézségek miatt aggódsz, és úgy érzed, hogy nem vagy méltó Isten szeretetére. De Isten nem a hibáidra vagy a múltbeli tetteidre tekint, hanem a szívedre.

Jézus Krisztus áldozata révén te felszabadultál a szolgaság szorításából, és a Szentlélek ajándékán keresztül Isten gyermekeként fogadott el. A "fiúság Lelke" a bizalom, a szeretet, és a szabadság Lelke. Ő ajándékozta neked a jogot, hogy Istenhez "Abbá, Atyám!" -ként fordulj.

Ez a hívás nem csak szavakból áll, hanem egy mély személyes kapcsolat jelképe. Ez a bizalom, a szeretet, és a szabadság teljes kiélvezésének szabad útja. Ha átadtad életed Istennek és Ő újjászült Szentlelke által már nincs mitől félned. Hagyd, hogy a Szentlélek vezessen és élj abban a tudatban, hogy Isten szeretett gyermekévé lettél.

IMA: Istenem, köszönöm neked, hogy gyermekeddé tettél. Segíts, hogy megértsem, hogy a szabadító szeretetedben élek, és ne féljek a múlt és a jövő árnyékaitól. Vezess a Szentlelked által, és adj erőt, hogy édes Atyámként nézzek Rád. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...