2024. július 31., szerda

Bízz a viharok Urában

De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!                          Máté evangéliuma 14. fejezet 27. vers



A vihar tombolt miközben a tanítványok próbáltak átkelni hajójukkal a túlsó partra, a hullámok magasra emelkedtek, a szél üvöltött. A tanítványok rémülten kapaszkodtak a hajóba, féltek a tomboló elemektől. A sötétben nem látták tisztán a körülöttük zajló vihart, csak a félelem bénította meg őket. Jézus Krisztust nem látták hajójukban, hiszen nélküle indultak el, de az Ő parancsára akartak átkelni a túlsó partra. Krisztust azonban sem a vihar, sem a sötétség, sem a hullámok nem akadályozták meg abban, hogy közeledjen hozzájuk. A vizen járva jött közel hányattatott hajójukhoz és bátorította őket.

Jézus látta a tanítványok félelmét, a kétségbeesést a szívükben. Tudta, hogy a vihar nem csak a természetben tombolt, hanem a lelki békéjüket is támadta. Ő azonban nem félt, ő uralta a vihart. És amikor a tanítványoknak már csak a kétségbeesés maradt, megszólalt: "Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!"

Ezek a szavak nemcsak a viharra vonatkoztak, hanem mindenre, ami a tanítványok életében félelmet és kétségbeesést okozott. Jézus a béke forrása, a menedék a viharban. Ő az egyetlen, aki valódi biztonságot nyújt.

Te is megtapasztalhatod ezt a békét, ha megbízol Jézusban. Engedd, hogy Ő uralja az életedet, és ne félj a vihartól. Tudnod kell, hogy Ő veled van, mindig veled marad, és nem hagy el. Ne menekülj Krisztustól, ne engedd, hogy lelked ellensége elhitesse veled, hogy Krisztus egy ártó szándékú kisértet. Inkább menekülj Hozzá és rátalálsz a megnyugvásra, békére.

IMA: Istenem, köszönöm neked, hogy velem vagy, még a legnagyobb viharban is. Segíts, hogy megbízzak benned, és felismerjelek életem legnagyobb viharaiban is. Tudom, hogy te gondoskodsz rólam, és mindig velem vagy. Köszönöm, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...