2024. augusztus 6., kedd

A gyönyörködés művészete

Gyönyörködj az Úrban, és megadja neked szíved kéréseit. 37. Zsoltár 4. vers



Anna , egy fiatal nő volt, aki mindig is arról álmodott, hogy saját cukrászdát nyit. Anna szíve tele volt szenvedéllyel a sütés iránt, de a sok kihívás és nehézség miatt gyakran érezte, hogy álmai megvalósíthatatlanok. Rendkivüli tehetsége volt a sütemények készitéséhez, de nem igazán volt tapasztalata az üzleti életben a meglevő tőkéje is kevésnek bizonyult az induláshoz. Barátai és családja gyakran biztatták, hogy ne adja fel, de Anna időnként elcsüggedt.

Egy vasárnap, miközben az istentiszteleten ült, az igehirdető a Zsoltárok 37:4-ről prédikált. A vers arra hívta fel a figyelmét, hogy gyönyörködjön az Úrban, és Ő megadja neki szíve kéréseit. Anna elgondolkodott ezen, és elhatározta, hogy több időt tölt imádságban, többet fektet be abba, hogy Isten jobban megismerje és ezáltal jobban gyönyörködhessen Benne. Úgy döntött, hogy mindennapjainak középpontjába a saját tervei és vágyai helyett Istent helyezi. Ahogy telt az idő, Anna észrevette, hogy Isten jelenléte békességet és örömöt hozott az életébe. Megváltozott a hozzáállása is; többé nem érezte magát egyedül a nehézségek közepette, mert tudta, hogy Isten vele van. Olyan belső békességet, megnyugvást, örömet érzett Istenben, hogy el tudta engedni a terveit, álmait, amelyekhez addig görcsösen ragaszkodott. Egy nap váratlan lehetőséget kapott: egy kezdő vállalkozóknak kiirt pályázaton meghallgatták az elképzeléseit, megnézték, megkóstolták a cukrász remekmüveit és bizalmat szavaztak neki. Kapott maga mellé egy üzleti mentort és kamatmentes hitelt is, amelyek segitségével sikerült áthidalnia a kezdeti nehézségeket és a tehetségét kibontakoztathatta. Anna megdöbbent, de hálás volt Istennek, hogy meghallgatta imádságait és megadta neki szíve vágyát. Rájött, hogy amint Istent helyezte élete középpontjába, Ő gondoskodott mindenről, amit kívánt. Isten nemcsak anyagi áldással jutalmazta meg, hanem lelki békével és örömmel is. Anna egyre több egyedi ötletet kapott "fentről" aminek köszönhetően egyre több ügyfele lett. Elkezdett a reggeli kávé vagy sütemény mellé különböző Istennel kapcsolatos üzeneteket, Bibliaverseket adni és ezáltal is sok-sok embert inspirált.  Immár boldogan vállalja fel mások előtt is, hogy Isten van élete középpontjában.

IMA: Drága Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Te vagy az, aki meghallgatja szívünk kéréseit. Kérlek, segíts nekem, hogy mindig gyönyörködjek Benned és a Te jelenlétedben találjak örömöt. Add, hogy ne saját vágyaim és terveim vezéreljenek, hanem Te legyél életem középpontjában. Hálát adok Neked minden áldásért, amit adsz, és bízom benne, hogy a Te időzítésed mindig tökéletes. Jézus nevében imádkozom, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...