2024. augusztus 5., hétfő

Sebek bekötözője

Ő meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket. 147. Zsoltár 3. vers



Isten a legnagyobb orvos. Nemcsak a fizikai betegségeket tudja meggyógyítani, hanem a lelki sebeket is. Amikor életünk során sérüléseket szenvedünk el – legyenek azok érzelmi, mentális vagy spirituális – Isten szeretetteljesen és gondosan bekötözi sebeinket.
Gondoljunk csak János történetére, aki egy sikeres üzletember volt, de életét teljesen átalakította egy tragikus autóbaleset. János nemcsak fizikailag sérült meg, hanem szíve is összetört, mivel elvesztette a feleségét a balesetben. Habár az autót a felesége vezette, igy a baleset nem az ő hibájából következett be, mégis évekig nem találta a vigaszt, és elzárkózott a világ elől. Minden idejét a munkájával töltötte. Egyik nap azonban egy régi barátja meglátogatta, és megosztotta vele, az azzal kapcsolatos örömhirt, hogy Isten meg tudja gyógyitani a megtört szivét.
A barát javasolta, hogy János kezdjen el imádkozni, nyissa meg teljesen a szivét a gyógyitó, szerető Isten előtt és hivja be Őt életébe. János először habozott, de végül elkezdett beszélni Istennel. Ahogy telt az idő, érezte, hogy lassan kezd feloldódni a fájdalma. Nem egy nap alatt történt a gyógyulás, de hétről hétre, hónapról hónapra Isten szeretete és jelenléte fokozatosan begyógyította János szívét. Ma már újra tud mosolyogni, és hiszi, hogy Istennek terve van az életében, még a fájdalommal is.

IMA:
Drága Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Te vagy a gyógyító Isten. Hálát adok Neked, hogy meggyógyítod a megtört szívűeket, és bekötözöd sebeiket. Kérlek, gyógyítsd meg az én szívemet is, és add, hogy békességet találjak Benned. Segíts, hogy mindig Hozzád forduljak, amikor fájdalmat és megtörtséget tapasztalok, és tudjam, hogy Te mindig ott vagy, hogy meggyógyíts és helyreállíts. Jézus nevében imádkozom, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...