2024. augusztus 4., vasárnap

Lépések a gyógyulás felé

Jézus ezt mondta neki: Kelj fel, vedd az ágyadat, és járj! János evangéliuma 5. fejezet 8. vers



A betegség súlyos nyomást helyezhet a lélekre és testre egyaránt, és a fájdalom szorításában nehezen látod a reményt vagy a kiutat. Úgy érzed, hogy a betegség szorosan megkötöz, korlátoz téged, és nem tudod megmozdítani magadat. De Jézus szava megnyitja a szíved a reménynek: "Jézus ezt mondta neki: Kelj fel, vedd az ágyadat, és járj."

Ezek a szavak nem csak a fizikai betegségre vonatkoznak, hanem a lelki és szellemi betegségekre is. Jézus nem csak a fájdalom eltávolítását ígéri, hanem a gyógyulást is. Ő az egyetlen, aki igazán meg tudja gyógyítani a lelkedet, és új életre tud kelteni téged.

Ne maradj a fájdalomban és a kétségbeesésben. Hidd el, hogy Jézus tud segíteni neked. Engedd, hogy szava megerősítsen téged, és bízz abban, hogy Ő meg tud gyógyítani téged. Ne fél a változástól, mert Ő a te gyógyító és szabadító Istened. Figyelj rá és indulj el a gyógyulásod felé. Engedd, hogy megmutassa neked a lehetőséget, a személyt vagy személyeket, akik az Ő eszközei lehetnek lelked gyógyulását illetően. A te dolgod "felkelni és felvenni az ágyadat" tehát Isten támogat, de a hit lépéseit neked kell megtenned.

Istenem, köszönöm neked a gyógyító erőt, amelyet adsz nekem. Segíts, hogy megbízzak benned, és ne rettenjek meg a fájdalomtól. Gyógyíts meg a lelkemet és a testemet, és add nekem az erőt, hogy újra járjak a te utadon. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...