2024. augusztus 10., szombat

Ne féljetek

 Ne féljetek! 


És az angyal így szólt: Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hìrdetek nektek, amely minden nép öröme lesz,                                                 Lukács evangéliuma 2. fejezet 10. vers



Képzeld el azt a pillanatot, amikor az angyal megjelent a pásztoroknak a betlehemi mezőkön. Az éjszaka csendjét hirtelen áthatotta a mennyei fény és az angyalok éneke. Az angyal első szava ez volt: „Ne féljetek!” Ez a bátorítás ma is szól hozzád, amikor szíved tele van aggodalommal és félelemmel.

Isten tudja, hogy az emberi szív gyakran tele van félelemmel és bizonytalansággal. Az élet kihívásai, a jövő ismeretlensége és a mindennapi gondok mind hozzájárulnak ehhez az érzéshez. Az angyal azonban emlékeztet arra, hogy van okod az örömre. Isten örömüzenete nemcsak a pásztoroknak, hanem neked is szól. A közhiedelemmel ellentétben ez nemcsak karácsonyi üzenet, hanem mindennapi üzenet.

Az örömhír, amelyet az angyal hirdetett, Jézus születéséről szólt. Ő az, aki elhozta a világba a megváltást és a szeretetet. Jézus születése nem csupán egy történelmi esemény, hanem az Isten szeretetének és kegyelmének kinyilatkoztatása. Ez az öröm minden nép öröme, mert Jézus minden emberért jött, hogy megmentse és új életet adjon nekik.

Amikor te is meghallod az angyal szavát: „Ne féljetek,” emlékezz arra, hogy Isten mindig veled van. Az Ő jelenléte és szeretete mindennap körülvesz téged. Az öröm, amelyet Jézus hozott a világba, nem múlandó, hanem örökké tartó. Ez az öröm független a körülményektől, mert az Isten szeretetében és megváltásában gyökerezik.

Engedd, hogy ez az örömhír mélyen a szívedbe hatoljon. Ne félj, mert Isten szeretete erősebb minden félelemnél. Jézus születése emlékeztet arra, hogy Isten nem hagy magadra, és mindig gondoskodik rólad. Az angyal szavai ma is érvényesek: „Nagy örömet hirdetek nektek.” Ez az öröm a te örömöd is lehet, ha hittel fogadod Jézus szeretetét és megváltását.

Jézus születése azt jelenti, hogy Isten belépett az emberi történelembe, hogy megváltson és új életet adjon neked. Fogadd be ezt az örömhírt, és oszd meg másokkal is, hogy ők is részesülhessenek ebben a nagy örömben.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Te nemcsak Karácsonykor vagy ünnepekkor, hanem minden napon velem vagy és bátoritasz, jelenléteddel támogatsz. Dicsérlek téged ezért, Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...