2018. augusztus 8., szerda

Bontogasd a szárnyaid!

Ügyelj a feddhetetlenre, nézd a becsületest, mert a jövendő a béke emberéé.
37. Zsoltár 37. vers

Sokszor vagyunk hajlandóak elítélni tévesen embereket a nehéz anyagi körülményeik miatt, gondolván, hogy nem jól osztják be pénzüket.
Igen, ez talán igaz lehet bizonyos esetekben.
Vannak emberek akik arra használják a pénzüket, hogy megvegyenek mindent amit megkívánnak, majd kölcsön kérnek arra, hogy megvegyék azokat a dolgokat amik szükségesek.
Emellett el kell ismernünk, hogy vannak emberek, akiknek egyszerűen nincs elég pénzük arra sem, hogy a szükséges dolgokat megvásárolják maguknak. Ha ki tudnák fizetni az adósságaikat megtennék, de annyira futja csak a keresetükből, hogy kifizessék a számlákat és ételt adjanak a családjuknak.
Nem azért szegények, mert felelőtlenek, nemtörődömök vagy lusták, hanem azért, mert nem találták meg a megfelelő lehetőséget. Ha azonban megadod nekik a lehetőséget a felemelkedésre, máris látni fogod, hogy felemelkednek és messzire fognak jutni.
Ahhoz a brazil nyomornegyedben lakó fiúhoz hasonlítanám aki még sosem játszott profi futballmeccsen, de évekig gyakorolt az utcán. Aztán amikor leszerződtetik egy profi csapatba, mindenkinek tátva marad a szája attól, hogy mire képes. Csak a lehetőséget kell megkapja, hogy bizonyíthasson.
Isten meg tudja adni neked is azt a bizonyos lehetőséget amire vársz kedves olvasóm.
Megadhatja neked a nyitott ajtót amiért imádkozol, és ha megadja, akkor használd is ki! Nem menj el mellette! Mutasd meg mindenkinek, hogy nem vagy sem lusta, sem felelőtlen vagy nemtörődöm.
Te leszel a megfelelő ember arra a bizonyos feladatra, csak az a dolgod, hogy minden nap "bontogasd a szárnyaidat."
Ha így teszel, olyan áldásokat kapsz és olyan áldások közvetítője leszel amikről nem is álmodtál volna.

IMA: Atyám. köszönöm szépen, hogy szeretsz, nevelsz és tanítasz szavad által minden egyes nap. Köszönöm, hogy figyelmeztetsz, hogy felelősségteljesen éljem az életem Veled. Segíts meglátnom ma is az általad adott lehetőségeket és azokat tudjam kihasználni is a Te dicsőségedre. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...