2018. augusztus 14., kedd

Isten gyermekeinek kiváltsága...


"Mielőtt kiáltanak, én már válaszotok, még beszélnek, én már meghallgatom"
(Ézs 65,24)

Hallottatok-e már arról, hogy Torrey, a nagyhírű evangélista miként tért meg. Fiatal korában a hitetlenség legmélyebb pontjáig jutott, és mindent kigúnyolt, a Bibliát, Krisztust, Istent, mennyet, poklot, halhatatlanságot, és így tovább. Édesanyja sokat imádkozott érte, és próbálta őt meggyőzni a hitről. Egy napon ezt mondta anyjának: “Belefáradtam már ezekbe, elmegyek és nem zavarlak titeket többé. Többé nem láttok. Belefáradtam már ezekbe.” Az édesanya elment vele az ajtóig, aztán a kapuig, és sírva bocsátotta útjára ezekkel a szavakkal: “Fiam, amikor a legsötétebb óra szakad rád, és minden veszni látszik, ha őszintén segítségül hívod édesanyád Istenét, segít rajtad.” A fiú elment és mind mélyebbre süllyedt a bűnben. Már több mint ötszáz kilométernyi távolságra volt otthonától, egy város szállodájában, ahol nem tudott elaludni. Reggel így szólt magában: “Fölkelek, és kiveszem fegyveremet a táskámból, és véget vetek ennek csúfos emberi életnek.” Amikor fölkelt, eszébe jutottak édesanyja utolsó szavai: “Fiam, amikor a legsötétebb óra szakad rád és minden veszni látszik, hívd segítségül őszintén édesanyád Istenét és ő segíteni fog.” Torrey letérdelt az ágya mellett és így imádkozott: “Ó, édesanyám Istene, ha létezik ilyen Lény, világosságot akarok, és ha megadod nekem, bármibe kerül is, követni foglak.” Néhány pillanat múlva megkapta ezt a belső világosságot és hazasietett. Azt gondolta, hogy majd meglepi édesanyját, de édesanyja elébe ment a kapuhoz, nevetve és sírva mondta kimondhatatlan örömében: “Fiam, tudom, miért jöttél haza, és tudom, mit kell mondanod. Megtaláltad az Urat. Isten elmondta nekem.” Az édesanya hittel teljes imádságának ez lett a következménye.
Sokan szeretnénk "külön vonalat" Istenhez, melynek segítségével minden kérésünk válaszra találjon. Az igazság viszont az, hogy ez az ígéret, csakis Isten gyermekeire vonatkozik. Ameddig nem látod be, hogy bűnös vagy az Isten szemében és örök kárhozatra ítélt lázadó, ameddig nem jutsz el oda, ahova a történetben említett fiú, hogy őszinte szívvel kéred Isten kegyelmét, bűnbocsánatát, ameddig nem adod át teljesen a szíved Isten számára, hogy újjászülje azt, addig Isten csak egyetlen imádságodra vár:
" Légy irgalmas nekem bűnösnek!". Csakis ezt a kérésedet fogja meghallgatni.
Amint viszont újjászülettél, tapasztalni fogod, mint ahogy az említett fiatalember édesanyja is tapasztalta, hogy Isten már azelőtt válaszolni fog, mielőtt kérnéd tőle. De van még egy fontos igazság: Isten nem a vágyálmainkra, kívánságainkra reagál, hanem a szükségeinkre, melyeket Krisztus nevében tárunk elé.

IMA: Istenem, kérlek segíts letennem a bűneimet Eléd, azzal a bizalommal, hogy Krisztus vére által eltörlöd őket és újjá tudsz tenni teljesen. Köszönöm a Fiúság Lelkét, a Szentlelket, aki által mehetek az Atyához Krisztus nevében, és Aki a garancia arra, hogy Te ismersz, mint gyermekedet szeretsz, mint gyermekedről gondot viselsz rólam. Segíts mindig bízni Benned. Akkor is amikor úgy tűnik késik a válaszod. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...