2018. augusztus 16., csütörtök

KÖZÖSSÉGRE LETTÜNK TEREMTVE!


KÉRLEK TÁMOGASD SZOLGÁLATOMAT EGY MEGOSZTÁSSAL!

Ahol Isten szeretete uralkodik, ott nem marad hely a félelem számára. Sőt, amikor ez a szeretet egészen kiteljesedik, minden félelmet kiszorít belőlünk. Ha valaki fél, igazában attól fél, hogy Isten meg fogja büntetni. Az ilyen ember azért fél, mert Isten szeretete még nem töltötte be teljesen.
János első levele 4:18 (Egyszerű fordítás)

Krisztus egyszerűen lejöhetett volna a Földre, végrehajthatta volna az Atya akaratát, majd elmehetett volna, hogy újra az Atya jobbjára üljön.
Nem kellett volna tanítványokat válasszon és időt töltsön a felkészítésükkel. Ő mégis úgy döntött, hogy önmagát ajándékozza oda, és közel enged magához embereket annyira, hogy hatással lehessen életükre.
Nemcsak arra hívattunk el, hogy megszülessünk, véghezvigyük a küldetésünket a Földön majd az Isten országába menjünk. Közösségre lettünk teremtve.
Ha Krisztus nem zárkózott el az emberektől, mi se tegyük ezt. Tudta, hogy el lesz árulva, a barátai megtagadják, elhagyják, de mégis úgy döntött, hogy ezek az emberek részei lesznek életének. Néhányan közülünk a lelki sebektől való félelem miatt, senkit sem engednek közel magukhoz.
De mi lett volna, ha Krisztus attól fél, hogy megsebzik, kihasználják vagy csalódást okoznak neki?
Ha Őt a félelem motiválta volna, akkor mi kárhozatra lennénk ítélve ma és nem lenne igazi példakép a számunkra.
Sok ember már el sem tudja hinni, hogy van olyan emberi lény aki feltétel nélkül tudja szeretni.
Tudjuk, hogy Krisztus szeret minket és sosem hagy magunkra, de nem tudjuk ezt elmondani embertársainkkal kapcsolatosan.
Még ha nem is tapasztaltad sosem egy embertársaddal kapcsolatosan a feltétel nélküli szeretetet és elfogadást, akkor se engedd, hogy múltbeli negatív tapasztalataid vakká tegyenek.
Engedd, hogy Isten kristálytiszta, frissítő, felszabadító, életető, erőt adó szeretete behatoljon a szívedbe, és átjárjon teljesen.
Ez le fogja győzni minden félelmedet és rá fogsz döbbenni, hogy közösségre lettél teremtve.

IMA: Istenem, megtérek most az emberektől való elzárkózásomból. Félek, hogy meg fognak sebezni lelkileg. Félek, hogy is megsebezhetek másokat. Kérlek segíts legyőznöm ezt a félelmemet a Te szereteteddel.
Segíts úgy látni az emberi kapcsolataimat, ahogyan Te látod azokat. Te szabad akaratodból ajándékoztál meg szereteteddel és önző lennék, ha nem adnám azt tovább másoknak.
Köszönöm, hogy követendő példát adtál nekem Krisztusom.
Ne engedd, hogy annyira céltudatos legyek, hogy elfeledjem az igazi célomat: az embereket szeretni és közösséget ápolni velük. Krisztus nevében kérem, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...