2019. június 29., szombat

A kegyesség mindenre hasznos!


Mert a test sanyargatásának kevés a haszna, a kegyesség pedig mindenre hasznos, mert megvan benne a jelen és a jövendő élet ígérete.
Timóteushoz írt első levél 4. rész 8. vers




Először is fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy szeretnénk-e kegyes életet élni, kegyes szokásokat gyakorolni, szeretnénk-e megtanulni a Szentlélektől, hogy miként élhetünk Istennel egységben, hűségben, önzetlenségben, Krisztushoz hasonlóan?
Látjuk a természetben, a nap esetében, hogy van egy folyamatosság.
A nap felkel majd lenyugszik. Másnap pedig ismét ezt teszi.
Isten az Ószövetségben is meghatározta, hogy a templomban milyen szertartás szerint legyenek az áldozatok bemutatva folyamatosan.
A folyamatosság egy nagy érték a keresztény életvitelünket tekintve is.
Tanuljunk meg folyamatosak lenni az imaéletünket tekintve, az adakozást tekintve, a munkát és a gyülekezetbe járást tekintve.
Isten szeretné, ha szent szokásokat vennének fel gyermekei és nap, mint nap követnék azokat.
Nem azt kéri az Isten, hogy váljunk szokásaink rabjává, hanem azt, hogy olyan szent szokásaink legyenek, amelyek az Ő dicsőségének és kegyelmének szolgálatába állnak és állítanak minket is.


IMA: Istenünk, segíts minket a Szentlélek vezetésével olyan szokásokat kialakítani amelyek a Te dicsőségedre vannak. Szabadíts meg minden bűnös szokástól, köteléktől minket. Krisztus nevében, Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...