2019. július 4., csütörtök

A szeretettel együtt jár a gyűlölet!

Gyűlöljétek a rosszat, szeressétek a jót, szerezzetek érvényt a törvénynek a kapuban! Talán megkegyelmez József maradékának az ÚR, a Seregek Istene.
Ámos próféta könyve 5. rész 5. vers


Ha tényleg, Isten számára félretett keresztényeknek tartjuk magunkat, a megfeszített és feltámadt Krisztus hű követőinek, fontos tudatosítanunk magunkban néhány fontos dolgot.
Nem szerethetjük az igazságot csakis akkor, ha gyűlöljük a hazugságot.
Nem szerethetjük a tisztaságot csakis akkor, ha gyűlöljük a tisztátalanságot.
Nem szerethetjük az egyenességet csakis akkor, ha gyűlöljük a képmutatást és a ravaszságot.
Ha Krisztushoz tartozunk, gyűlöljük a rosszat úgy, ahogyan Ő gyűlöli azt.
Ez természetesen saját életünkben kezdődik. Nincs megalkuvás. Nincs kis hazugság, nincs kis tisztátalanság, nincs kegyes rossz. Ha vétkezünk is, azonnal összetörünk Isten szerinti bűnbánatban és megyünk a kegyelem királyi székéhez, hogy megszabaduljunk a bűntől.
Nem azért, mert így illik, hanem elsősorban azért, mert gyűlöljük a rosszat, undorodunk tőle.
Hány és hány ember mentegeti a rosszat saját életében, mert valójában szereti azt. Közben pedig állítja, hogy szereti az Istent. Ez a kettő viszont nem lehet igaz egy és ugyanazon időben. Jaj nekünk, ha csak mások életében vesszük észre és gyűlöljük a rosszat, míg saját magunkkal elnézőek vagyunk mindenben. Sajnos egyike gyengeségeimnek a pontatlanság. Sokszor előfordult már velem, hogy elkéstem. Ha erre gondolok, most is szégyellem magam. Mennyire lettem volna hiteles, ha megfeddek valakit aki ugyancsak késik?
Ha viszont kigyógyultam ebből a gyengeségemből, már sokkal alázatosabban fogok odaállni embertársam mellé és sokkal szeretetteljesebben fogom látni őt, mert magam is átéltem a küzdelmet a rossz szokás ellen.
Amikor végre elismered, hogy egymagadban sosem tudsz győzni a gonosz felett, akkor vehet lakozást Isten Szentlelke. Akkor kapsz új természetet amely úgy fogja gyűlölni a rosszat, azzal a gyűlölettel amivel Isten gyűlöli azt, és úgy fogja szeretni a jót, azzal a szeretettel, amivel Isten szereti azt.
Az pedig az élet egyik legörömtelibb megtapasztalása, hogy a Szentlélek nemcsak meggyűlölteti velünk a rosszat, a testit önmagunkban, hanem ereje által győzelmet is ad nekünk a rossz felett. Halleluja!


IMA: Istenünk, olyan szép vagy! Annyira csodálatos, hogy az örökkévalóság sem elég arra, hogy megismerjük szépséged. Segíts nekünk, hogy a Szentlélek által valóban meggyűlöljük a rosszat és szeressük a jót, hogy Krisztus által kegyelemre találhassunk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...