2019. július 5., péntek

Isten, nem emberek szolgái!

Aki igazságra és hűségre törekszik, életet, igazságot és megbecsülést talál.
Példabeszédek könyve 21. rész 21. vers



A világ sok országában üldözik a keresztényeket, de még több országban előnyben részesítik őket.
Vajon miért van az, hogy némely helyeken a keresztények nem elutasítással és üldöztetéssel néznek szembe?
Nem az az egyik oka, hogy könnyedén vesszük a dolgokat és szeretnénk a népszerűségünket is megőrizni?
Ha mindenek felett szeretni fogjuk az Isten igazságát és a hűséget, ha mindent elutasítunk ami nem becsületes, ami gonosznak látszik, vajon nem fognak-e villámgyorsan leáldozni a népszerűségünk napjai?
Nem fordulna-e a világ azonnal ellenünk?
Mi sokszor túl "kedvesek" vagyunk. Mi sokszor túl "toleránsak" vagyunk. Túlságosan izgatottan munkálkodunk azért, hogy népszerűek legyünk.
Túlságosan elhamarkodottan gyártjuk a kifogásokat, az igazolásokat a bűn minden formájára.
Ahelyett, hogy bűnbánatot tartanánk és bűnbánatra hívnánk, sokszor meg akarjuk magyarázni, hogy miért volt helyes az amit tettünk.
Éppen úgy, ahogyan Saul király magyarázta Sámuelnek, hogy miért nem várt rá, hogy ő végezze el az áldozat bemutatását.
Itt az ideje, hogy mi keresztények abbahagyjuk a "bocsánat, hogy élünk" filozófiánkat, és meglássuk, hogy nem kell senkitől elnézést kérnünk azért, mert kiállunk az Istentől kapott morális törvények mellett, itt az ideje bátran hallatnunk a szavunkat, felfednünk a bűnt úgy, mint az emberiség legősibb és legveszélyesebb ellenségét.
Ideje kikiáltanunk, hogy van gyógyulás a bűneinkből Krisztus és megtérés, bűnbánat által, ideje kihirdetnünk, hogy a földi élet egyetlen, igazi, boldogító célja az igazi szentségben járás a Szentlélek által.


IMA: Istenünk, dicsérünk Téged azért, mert a tieid lehetünk. Nem akarunk embereket szolgálni, népszerűséget hajszolni vagy gazdagságot, vagy más mulandó dolgot amivel csak a büszkeségünket hizlaljuk. Segíts nekünk Istenünk tiszta szívből szeretni Téged és a megszentelődés útján előrehaladnunk egészen a célig. Krisztus nevében érintsd meg minden olvasó szívét, életét. Á

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...