2019. július 6., szombat

Elég a megalkuvásból!

Igazságomhoz ragaszkodom, róla le nem mondok; napjaim miatt nem korhol az én szívem.
Jób könyve 27. rész 6. vers



Az Istennel járásnak az egyik kulcs az, ha Isten ereje által képesek vagyunk félretenni a gyengeségünkből fakadó megalkuvást.
Sosem fogunk győzelmes keresztény életet élni addig amíg félre nem tesszük utunkból azokat a dolgokat amiket Isten gyűlöl. Ha a feleséged szereti is azokat a dolgokat amiket Isten gyűlöl, te fordulj el azoktól.
Ha a férjed szereti is azokat a dolgokat amiket Isten gyűlöl, te fordulj el azoktól.
Akkor is fordulj el azoktól a dolgoktól amiket Isten gyűlöl, ha azok a társadalmi rétegedben elfogadott dolgok.
Gonosz és helytelen dolgok azok, amelyek tönkre akarják tenni a belsőséges kapcsolatunkat Istennel és embertársainkkal is.
Ez minden keresztény személyes felelőssége.
Ha nem vagyunk hajlandóak egyénileg megfizetni az árát annak, hogy a Szentlélek örömteli vezetését élvezhessük, ha nem gyűlöljük azt amit Isten gyűlöl, bűnnek, gonosznak tart, a mi gyülekezeteinkből szórakoztatóközpontok, klubok lesznek.
Szükségünk van ébredésre! Olyan lelkületre amely boldogan vállalja, hogy halálig önmegtagadás útját járja és örömnek, kiváltságnak tartja a kereszt hordozásának áldozatát minden körülmények között.
Túlságosan nagy befolyása van ránk a világi életvitelnek, és túlságosan kevés befolyása van ránk a Szentléleknek.







IMA: Istenünk, Te vagy az út, az igazság, és az élet. Te vagy a mi igazságunk is. Segíts, hogy ragaszkodjunk Hozzád halálunkig. Adj igazi hitet, igazi elköteleződést és igazi önmegtagadó életmódot. Könyörülj rajtunk, hogy ne csapjuk be önmagunkat. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...