2019. július 8., hétfő

Mindenható!

Sokszor vetette tűzbe is, meg vízbe is, hogy elpusztítsa, de ha valamit lehet tenned, szánj meg minket, és segíts rajtunk!"
Jézus ezt mondta neki: "Ha lehet valamit tennem? - Minden lehetséges annak, aki hisz."
Márk evangéliuma 9. rész 22-23. vers



Isten a tökéletes és teljes tudás birtokában van. Sosem kell elnézést kérjen azért, mert nem a megfelelő információk birtokában cselekedett vagy ígért nekünk.
Miért csodálkozol hát, hogy a Mindenható és Mindentudó Isten számára természetes, hogy az ígéreteit valóra váltja.
Természetesen az, hogy Isten bármit megtehet, nem jelenti azt, hogy bármit meg is fog tenni.
Isten csakis azt cselekszi, ami az Ő akaratával megegyezik. Nem tudod rávenni Őt, hogy adja meg neked a lottó ötöst, ha egyszer Ő nem akarja azt tenni. Minden erőfeszítés nélkül meg tudná tenni, de ha nem egyezik akaratával nem fogja megtenni.
Hogy miért nem? Mert Krisztus világosan megmondta, hogy a földi élet értelme nem az anyagi javak halmozása és azoknak az élvezete.
Isten egyik alapvető tulajdonsága a szentség is. Ő sosem hazudik, Ő sosem feledkezik meg arról amit ígért.
Isten nem is akar hazudni, hiszen Ő maga az igazság. Ő nem akar félrevezetni, nem akar becsapni senkit. Ő sosem fog hamisságot elkövetni az övéivel szemben.
Tudva tehát, hogy Isten Mindenható, aki minden fejedelem fölött is Úr, tudva, hogy Isten mindent megtehet amit csak akar, teljességgel megnyugodhatnak az Ő gyermekei. Biztonságban lehet életünk szerető Atyánk karjaiban.
Mienk lehet a meggyőződés, hogy ha a Mindenható Isten van életünk fölött, végül minden rendbe fog jönni.
Csak keressük az Ő akaratát és járjunk Benne, és meg fogjuk látni Isten dicsőségét, áldásait életünkben is.

IMA: Istenünk, bocsásd meg sok-sok kételkedésünket. Bocsásd meg azt, amikor megkérdőjeleztük a Mindenhatóságodat. Te vagy az aki segíthetsz rajtunk. Szeretnénk erősödni a Benned vetett hitben, bizalomban. Krisztus nevében, Ámen. Mindenható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...