2019. július 9., kedd

Biztos horgonyunk az élet viharaiban!

Hű az, aki elhív erre titeket; és ő meg is cselekszi azt.
Thesszalonikaiakhoz írt első levél 24. rész 5. vers



Mindannyian az élet viharai közepette élünk. Némely emberek vészjóslónak látják a viharokat és már előre látják a saját vesztüket.
Mások viszont tudják, hogy Isten gyermekeinek biztos horgonya van. Ez a horgony nem engedi, hogy a viharok elsodorjanak minket.
A horgony nem látható, de mégis ott van a mélyben és sziklaszilárdan tartja életünket.
A mi lelkünk biztos megtartó horgonya Jézus Krisztus.
Ezért Isten ma azt üzeni nekünk: Tartsunk ki a hitben, törekedjünk a szentségre, Bízzuk magunkat teljesen megtartó Istenünkre és járjunk hitben mindvégig.
Kövessük azokat akik hit és türelem által elnyerték az ígéretet.
Isten hűséges. Az Ő szolgái, a Bibliában is olvashatjuk, hogy nehézségeken mentek keresztül és sok megpróbáltatáson, szenvedésen.
Ezek az emberek viszont hithősöknek bizonyultak, hiszen mindvégig Krisztusban maradtak és a Krisztusban vetett hitben.
A hitünk általában az élet viharaiban erősödik, az Istenben vetett bizalmunk a viszontagságok között lesz nyilvánvalóvá.

IMA: Istenünk, kérünk segíts minket, hogy Krisztus legyen életünk igazi horgonya, megtartó kősziklája. Ne engedd, hogy levegyük a szemünket Krisztusról, a hit fejedelméről, hanem segíts minket meggyökerezni Benne. Szeretnénk mindvégig hűek maradni és győztesen célba érni. Adj erőt és bizalmat ehhez. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...