2024. június 15., szombat

A pénzsóvárgás ellenszere

Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." Zsidókhoz irt levél 13. fejezet 5. vers



Kétségtelen, hogy jelenleg egy olyan világban élünk, amely a folyamatos anyagi gyarapodásra ösztönöz. A reklámok, a közösségi média és a környezetünkben élő emberek mind-mind arra sarkallhatnak téged is, hogy mindig többet és többet akarj. Az anyagi javak, a pénz, a luxus mind olyasvalamivé válhatnak, amelyekkel méred saját értékedet és sikereidet. Azonban a Biblia egy másik utat mutat számodra.

A fenti igevers arra hívja fel a figyelmedet, hogy ne akadj le az anyagiak hajszolásánál, hanem tanulj meg megelégedni azzal, amid van. A közhiedelemmel ellentétben a hálának és a megelégedésnek semmi köze ahhoz, hogy mivel, mennyivel rendelkezel.

Isten jelenléte és gondviselése az, ami igazán számít életedben. Amikor túlságosan a pénzre és az anyagi javakra fókuszálsz, elfelejtheted, hogy Isten soha nem hagy el téged. Ő az, aki mindennap gondoskodik rólad, még akkor is, ha te néha nem is veszed észre.

Meg kell tanulnod elfogadni, hogy Istennek terve van az életedre nézve, és Ő tudja, mire van szükséged. Az elégedettség nem azt jelenti, hogy soha nem tervezhetsz vagy nem kívánhatsz jobbat, hanem azt, hogy tudod, bármid is van, az Isten áldása és gondoskodása eredményeképpen van. Ez az elégedettség lehetővé teszi számodra, hogy boldogságot és békességet találjunk a mindennapokban, függetlenül attól, hogy mennyi pénz vagy anyagi jó áll rendelkezésedre.

Engedd tehát, hogy ez az igevers emlékeztessen téged a valódi gazdagságra, amelyet Isten ígér neked. Légy hálás azért, amit már megkaptál, és bízz abban, hogy Ő mindig veled lesz, gondoskodva rólad minden szükségletedet illetően. Így találhatsz igazi elégedettséget és békét azon az úton, amelyen Isten vezet téged.

IMA: Istenem, kérlek téged, hogy taníts engem az anyagi javaim bölcs beosztására, azok felelősségteljes felhasználására. Taníts engem arra, hogy minden körülmények között Téged tekintselek legfőbb kincsemnek, gazdagságomnak, hogy ne gördítsek akadályt az elé, hogy anyagilag (is) még jobban megáldhass engem. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...