2024. június 16., vasárnap

Segítség az ég és föld alkotójától

Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? Segítségem az Úrtól jön, aki az eget és a földet alkotta. 121. zsoltár 1-2. vers



Akár szereted a hegyeket, akár nem, ha tekintetedet a hegyekre emeled, hatalmas, örök és változatlan csodával találkozhatsz. Ezek a hegyek, amelyek évszázadok, évezredek óta állnak, Isten teremtő erejét és nagyságát hirdetik. Az emberi élet gyakran tele van kihívásokkal és nehézségekkel, és előfordulhat, hogy a szíved tele van félelmekkel és bizonytalanságokkal. Ilyen időkben a zsoltárok bölcsességére támaszkodhatsz, különösen a 121. zsoltár szavaira: „Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? Segítségem az Úrtól jön, aki az eget és a földet alkotta.”

Ez a zsoltár arra emlékeztet téged, hogy Isten az igazi segítségforrásod. Ő az, aki megalkotta az eget és a földet, minden láthatót és láthatatlanat. Az Ő hatalma és bölcsessége végtelen. Amikor a hegyekre nézel, nemcsak a természet csodájával találkozhatsz, hanem Isten teremtő erejének bizonyítékával is. Azokat a hegyeket, amelyeket a szemed lát, ugyanaz az Isten formálta, aki a szívedet is ismeri és gondot visel rád.

Amikor nehézségekkel szembesülsz, emlékezz arra, hogy nem vagy egyedül. Isten, aki a világmindenséget megteremtette, veled van minden lépésnél. Ő a te menedéked és erősséged, jelen van minden pillanatban, minden körülményben. Bízz az Ő gondviselésében és szeretetében, mely mindennél nagyobb.

IMA: Istenem, Te vagy az, aki minden hatalmat kezedben tartasz és arra hívsz engem, hogy minden pillanatban emeljem fel szívemet, tekintetemet, bizalmamat Hozzád. Köszönöm, hogy hűséged, szereteted, gondviselésed szilárdabb a hegyeknél gyermekeid iránt. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...