2024. június 14., péntek

Milyen imádkozó ez? Az előítéletek levetkőzése

Mivel hosszasan imádkozott az ÚR színe előtt, Éli figyelte az asszony száját. Anna magában beszélt, csak ajka mozgott, de hangja nem hallatszott. Ezért Éli azt gondolta, hogy részeg,                                     Sámuel első könyve 1. fejezet 12-13. versek



Biztos, hogy minden amit látsz az, aminek szerinted látszik? Éli, a főpap reakciója mutatja, hogy néha legbölcsebbek és legtapasztaltabbak is súlyosan félreértelmezhetnek helyzeteket. Az előítélet az a szemüveg, ami torzítja a látásodat, de te mégis meg vagy győződve, hogy amit te látsz, az a valóság. Éli egy részegnek titulálta Annát az igazság azonban egész más volt.
Anna egy olyan asszony volt, aki kénytelen volt egy másik nővel osztozni a férjén, a másik nő pedig folyton azért gyötörte Annát, mert nem tudott gyermeket szülni férjének meddősége miatt.
Napjainkban is komoly lelki teher, ha egy feleség gyermeket szeretne szülni, de egészségügyi okokból képtelen erre. Abban az időben ez hatványozottan igaz volt, mert az egész társadalom úgy tekintett a meddőségre, mint az Isten büntetésére.
Ahhoz, hogy körültekintően tudj eljárni emberek, helyzetek megítélésében, fontos levetkőznöd a negatív vagy pozitív előítéleteid szemüvegét.
Anna szája mozgott csak, mert halk szóval imádkozott ez pedig abban az időben rendkívül szokatlan volt.
Mégis Isten őszintének találta Anna szívét és kedvesen fogadta imádságát. Az imádság nem csupán szavakban, hangokban vagy látható cselekedetekben nyilvánul meg, hanem főleg a belső hitben és hittel teli közelségben az Úrral.
Így hát, végy példát Annáról és hagyd, hogy az imádságod őszinte legyen, bármi is legyen körülötted. Légy elkötelezett az Úr előtt, akár hangosan imádkozol, akár csak szíved mélyén suttogsz Hozzá, hiszen Ő mindig meghallja és megérti a szíved mélyén rejlő vágyakat és szándékokat.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Te tisztán látsz engem. Nemcsak a cselekedeteimet, de a szívemet, a vágyamat, az indíttatásaimat is. Krisztus nevében kérlek segíts engem levetkőzni előítéleteimet, hogy józanul és bölcsen ítélhessem meg azokat a dolgokat, embereket, amik, akik a környezetemben vannak. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...