2024. június 9., vasárnap

Isten ingyenes ajándéka

...mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által.                                                 Rómabeliekhez irt levél 3. fejezet 23-24. versek



A Biblia világosan állítja, hogy nincs egyetlen ember sem, aki ne vétkezett volna. A bűn egyetemes probléma, amely mindannyiunkat érint. A bűn elszakít minket Istentől, aki a tökéletes szentség és igazság forrása. A bűn következménye az, hogy meg lettünk fosztva Isten dicsőségétől, és nem vagyunk képesek saját erőnkből elérni az Ő tökéletességét.

Ebben az állapotban, amikor magunktól nem tudnánk megbékélni Istennel, Ő maga lépett közbe az Ő végtelen kegyelmével. Pál hangsúlyozza, hogy Isten „ingyen igazítja meg” azt, aki erre hit által nyitott. Ez a megigazulás nem valami, amit kiérdemelhetsz jó cselekedetekkel vagy saját erőfeszítéseiddel, hanem teljes mértékben Isten kegyelmének ajándéka.

A megigazulás alapja Krisztus Jézus áldozata. Jézus kereszthalála és feltámadása által teljesítette Isten igazságosságának követelményeit. Krisztus vette magára a bűneid büntetését, és helyetted szenvedett a kereszten. Az Ő megváltó munkája által szabadulhatsz meg a bűn és a halál hatalmától. Krisztusban találhatod meg a megbékélést és az új életet.

A kegyelem és a megigazulás ingyenes ajándék, amelyet hit által fogadhatsz el. Isten szeretete és kegyelme által hív meg téged arra, hogy válj az Ő gyermekeiévé, és élvezd az örök élet áldását. Ez az ajándék arra hív téged, hogy hálával és alázattal fordulj Istenhez, és engedd, hogy az Ő kegyelme átformálja életedet. Te elismered, hogy vétkeztél sokszor, sokféleképpen Isten ellen? Hajlandó vagy bűnbánatot tanúsítani? Hajlandó vagy Isten bocsánatát kérni és Krisztus kegyelmét hittel elfogadni? Kész vagy életedet Isten kezébe helyezni, hogy Ő vezessen a továbbiakban? Kész vagy engedni, hogy Isten szeretete és kegyelme által átformálja életedet? Képes vagy megosztani az örömhírt másokkal is? Ha igen, csodálatos utazás veszi kezdetét életedben.

Ima: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy bár mindannyian vétkeztünk és híjával vagyunk dicsőségednek, a Te végtelen kegyelmed által mégis megigazítasz engem Krisztusért. Köszönöm Jézus áldozatát, amely által megváltást és örök életet kaptam. Segíts, hogy ezt a kegyelmet szívemben ápoljam, és életem minden napján hitben és hálával éljek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...