2019. augusztus 15., csütörtök

Drága ígéretek!

Ezek által kaptuk meg azokat az ígéreteket, amelyek nekünk drágák, sőt a legnagyobbak: hogy általuk isteni természet részeseivé legyetek és megmeneküljetek attól a pusztulástól, amelyet a kívánság okoz a világban.
Péter apostol 2. levele 1. rész 4. vers



Egy konferencia kezdetén, a programvezető kétféle módon szólította meg a jelenlevőket: Drága és kedves testvérek.
Ezután elmondta, hogy a drága testvérek azok, akiknek az útiköltséget a fogadó gyülekezet állta, a kedves testvérek pedig azok, akik a saját költségükön utaztak a konferenciára.
Isten ígéreteiről elmondhatjuk, hogy kedves ígéretek a számunkra.
Tudjuk, hogy Isten minden szava biztos, komolyan vehető és könnyebb a teremtett világnak elmúlni, mintsem Isten szavának be nem teljesedni.
Miért ne emlékeztetnénk hát magunkat ezekre a kedves ígéretekre?
Miért ne gondolnánk ezekre napközben folyamatosan, hogy az aggodalom és egyéb ártalmas gondolatok ne kapjanak helyet?
Csodálatos az Úr. Építsünk ezekre a szívünknek kedves ígéretekre tehát.
Másodszor Isten ígéretei drága ígéretek is. Krisztus az életével, vérével fizetett azért, hogy Isten ígéretei a mi életünkre nézve is áldást jelentsenek.
Mert Istennek valamennyi ígérete ő benne lett
igenné és ő benne lett Ámenné az Isten dicsőségére mi általunk. " 2 Korintus 1
Mire várunk hát? Kapaszkodjunk ezekbe az ígértekbe, gondolkodjunk ezekről, beszéljünk ezekről és cselekedjünk hittel ezekre építve. A hatás nem marad el. Isteni természetben ki fogunk teljesedni, és meg fogunk menekülni a világi kívánság okozta pusztulástól.


IMA: Istenünk a Te szavad kőszikla. Szeretnénk építeni hit által a Te ígéreteidre, hogy Krisztus által növekedjünk a szentségben és a mennyei reménységben. Krisztus nevében segíts minket ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...