2019. augusztus 13., kedd

A keserűség gyökere!

Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűségnek a gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön.
Zsidókhoz írt levél 12. rész 15. vers



Talán fura számodra a következő megállapítás, de attól még 100 százalékosan igaz:
Csak akkor lehetünk önmagunkkal kibékülve, ha engedjük, hogy hit által Krisztus megbékéltessen a mennyei Atyával.
A reggel nem azért jön el, mert mi erőltetjük, munkáljuk azt, hanem azért, mert a nap feltűnik a látóhatáron.
A gyülekezetben felmerülő problémák is lelki eredetűek és csak lelki megoldások fognak segíteni ezeken.
Túl sok közösség épült már le azáltal, hogy megbíztak egy vagy több sikeres üzletembert, hogy "tegyék" rendbe a gyülekezeti életet. Mivel ezek testi emberek voltak, testi megoldásokat részesítették előnyben, ennek pedig csőd lett a vége. Sok ilyen esetben azt láttam, hogy ezek a "nagy vezetők" még csak a saját felelősségüket sem vállalták fel. Egyszerűen cserben hagyták a gyülekezetet. Ugyanez igaz személyes életünkre. Saját magunk haját húzogathatjuk, hogy kijöjjünk a gödörből, esetleg fizethetünk Szabó Péternek, hogy ő húzzon ki a gödörből, miközben neki is Istenre van szüksége, mert csak Isten tudna adni számára egy valódi szabadságot.
Isten a problémákat a gyökerénél akarja megoldani. Nem ideiglenes és tüneti kezelést ad.
Az imádkozás, az alázatos lelkület, és az Isten Szentlelkének ereje és vezetése képes minden problémát megoldani Krisztus gyülekezetében.
Olyan szomorú, hogy sok közösség erre gondol utoljára. Előbb vezetünk be "újításokat" amikkel csak még jobban elmélyítjük a problémákat.
Nem a zene, nem a pszichológia, nem a politika, a koncertek fogják a közösségi és egyéni életünket rendbe hozni.
Nem is a pénz. Sokkal több pénzzel rendelkezünk mint az 50 évvel ezelőtti keresztények, ők mégis megszégyenítenek minket ha rájuk gondolunk az áldozathozatalban, a hitben és az adakozásban is.
Isten azt szeretné, ha a gyülekezetében a világ lássa meg az Ő munkáját és annak erejét, aki a leggyengébb szolgáit is győzelemre tudja vezetni kegyelme által.







IMA: Istenünk, csak Rád van szükségünk. Valódi megoldásokra, lelki megoldásokra, hogy a betegségeinket a gyökerénél kezeld Szentlelked által. Könyörülj rajtunk, hogy ne csúfságára legyünk nevednek, hanem dicsőségére. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...