2023. szeptember 8., péntek

De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el. Ézsaiás könyve 40. fejezet 31. vers








Emlékszem, hogy gyermekként milyen nehéznek tűnt felemelni egy 10 literes vödröt tele vízzel. De azáltal, hogy naponta emelgettem, lehetőségem volt arra, hogy megedződjek. Ezen felül, az évek is teltek és gyermekből felnőtté váltam, ami nemcsak az elme, hanem a test erejének megnövekedését is jelentette.
Vannak olyan keresztény emberek, akik még "gyerekcipőben" járnak a hit dolgait illetően, és minden olyan nehéznek tűnik nekik.
Ezek az emberek mindenféle kérdéseket tesznek fel: "Szeressem Istent? De hogyan? Hiszen nem is láthatom és nem is ismerem Őt teljesen és igazán."
Legyek hálás, irgalmas, hosszú tűrő, örömmel teljes egy olyan világban, ahol ezek a dolgok egyáltalán nem jellemzőek az átlag emberekre?
Szeressem ellenségeimet? Áldjam őket, jót kívánjak nekik annak ellenére, hogy ők rosszat tesznek, mondanak velem szemben? Ezekre egyszerűen nincs erőm.
Úgy szeressem embertásaimat, ahogyan Krisztus szerette embertársait? Azzal a tisztasággal, odaadással, önzetlenséggel, őszinteséggel és áldozathozatallal? Ez pedig végképp lehetetlennek tűnik.
Ezek a parancsok akkor tűnnek nehéznek, lehetetlennek, amikor lelki szempontból még gyermek vagy. Ahogyan az apostol mondja: "lelki értelemben kisded."
Ha úgy érzed túl gyenge vagy, akkor fogaszd rendszeresen " az adalékok és higítók nélküli hamisítatlan tejet."
Ez az Isten teljes beszéde: a Biblia. Ne egy igeverset ragadj ki, mert ha ezt teszed, akkor hamar téves következtetésekre fogsz jutni, hogy azokat a helytelen életviteledhez igazíthasd.
Ismerd meg a teljes Bibliát, Isten teljes akaratát. Ezáltal tud a Szentlélek eljuttatni téged a lelki értelemben "felnőtt korra."
Ezekben légy kitartó és rendszeres, és a lelki növekedésed mindenki előtt nyilvánvaló lesz.
Egyedül gyenge vagy és gyenge vagyok, de Krisztusban mindenre van erőm, mert a lelki érettségre elérkezve Ő mindenben megerősít.

IMA: Istenem, segíts nekem kitartóan, nyitottan olvasni, tanulmányozni, gondolkodni és gyakorolni magam a teljes Biblia igazságaiban. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...