2023. szeptember 5., kedd

Istenben reménykedve

Ítéleted idején is benned reménykedtünk, Uram, neved dicséretére vágyott a lelkünk.                        Ézsaiás könyve 26. rész 8. vers




Isten belelát a szíved mélyébe. Oda ahova nem látnak, láttak bele a szüleid, nem látnak bele a gyermekeid, nem lát bele a házastársad, talán még te magad sem látod, hogy mi zajlik benned, a szíved legmélyén.
Isten tudja, ha a szíved vágya és törekvése ténylegesen az, hogy dicsőséget adj Neki minden egyes napon, lényed minden részével. Ő azokkal van, azokat támogatja, akik őszintén vágynak erre.
Az Ő oldalán találhatod meg az igazi szeretetet, kegyelmet, az ígéreteket, a megbékélést Istennel, önmagaddal és embertársaiddal, a folyamatos gondviselést és a Szentlélek áldó jelenlétét.
Benned azonban ott kell legyen az elhatározás, a vágy, a taníthatóság, a hit.
Ezáltal, Isten oldalán, a szíved egy szentéllyé változhat, ahol az Istennel való közösséged töretlen és folyamatos.
Ezáltal megtapasztalhatod, hogy szívedből miként emelkedik fel Isten dicsőítése folyamatosan.
Hol találkozhatsz Istennel? Életed csendjében vagy életed viharaiban?
Egyénenként változó lehet. Viszont az bizonyos Isten szeretné, hogy igazán dicsőséget adj Neki életeddel.
Nem azt szeretné, hogy a világgal keveredj és a világ véleményét tedd magadévá, hanem azt szeretné Isten, hogy az odafelvalókat keresd és az odafelvalókkal törődj.


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, mert ma is megtalálható vagy. Vannak emberek akik a csendben meghallják a hangod és engednek a Szentlelked átváltoztató közösségének. Mások az élet viharaiban, viszontagságaiban menekülnek csak Hozzád. Bárhogy is legyen, könyörülj rajtunk, hogy vágyjunk dicsőséget adni egyedül Neked tetteinkkel, szavainkkal, életünkkel. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...