2023. szeptember 4., hétfő

Életed tengerének hullámai

De a Lélek gyümölcse szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség és önmegtartóztatás.  Galata levél 5. fejezet 22-23. vers


Bő egy hónappal ezelőtt, amikor Magyarországra utaztunk, megakadt a szemünk egy óriási tavon. Ameddig a szem ellátott, tükörsima, háborítatlan víztömeg. 
Ha viszont beledobtam volna ebbe a csendes, óriási tóba egy követ, mindjárt hullámok indultak volna meg a kő csobbanásának helyétől. 
A körülötted levő világ és a te életed nem mindig tükörsima, háborítatlan tóra hasonlít. Olyan sok "kő" zavarja fel az állóvizet és különböző hullámokat generál. A "hullámok" egy jelentős része pedig negatív. 
A főnököd dühös, és amikor bemész a munkahelyre, akkor a düh hullámai téged is érintenek, ha pedig nem vigyázol, ez a düh tovább "fodrozik" életedben és amikor hazamész, azokra zúdítod, akiket a legjobban szeretsz. 
Amikor igazságtalanság, durvaság, rosszindulat áldozata vagy, kísértésbe eshetsz, hogy te is hasonlóképpen viszonozd ezeket. 
Esetleg éppen te lehetsz egy óvatlan pillanatodban az ördög eszköze, hogy harag és keserűség hullámait gerjeszd a környezetedben. 
Amikor Krisztusra összpontosítasz, akkor és csakis akkor tudsz szilárd maradni, amikor a világ negatív hullámai csapkodják életedet. Egy sziklának ha nekicsapódik a hullám, a szikla gátat szab neki és a hullám megtörik, visszapattan. 
" Az indulatos ember viszályt szít, a türelmes pedig lecsendesíti a perpatvart." (Példabeszédek 15:18)
Az emberek meglepődnek, amikor durvaságukra nem reagálsz vagy éppen kedvességgel töröd meg azt. Egy őszinte mosoly, egy kis együttérzés megtörheti a gonosz hullámait és így megelőzheted, hogy benned és környezetedben kárt okozzanak. 
A te életedből milyen hullámok indulnak ki környezeted felé? Krisztus életéből olyan áldott hullámok áradtak, áradnak, hogy az örökkévalóságban is hullámozni fognak. Mert a Szentlélektől fakadó hullámok, nem tőrhetőek meg. 
Ragaszkodj az Istenhez, az Isten szavához, szeresd Krisztust és törekedj a szentségre, gyűlöld a hamisságot és életed áldott és szilárd lesz.


IMA: Istenem, segíts engem, hogy a Krisztus jellemével tudjak ellenállni, a Szentlélek ereje által életemet támadó gonosz hullámokkal szemben. Add, hogy a Szentlélek gyümölcseinek áldott hullámait közvetíthessem környezetem felé. Krisztus nevében kérlek, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...