2020. október 19., hétfő

Szoros kapu-keskeny út!

Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt. Máté evangéliuma 7. fejezet 14. vers 



A keskeny úton járás megtérést feltételez. Magad mögött kell hagynod a bűneid terhét Jézus Krisztus kereszthalálába és feltámadásába vetett hited által. Magad mögött kell hagynod a bűn szeretetét, az Isten ellen lázadó világ szeretetét és az önzést is.
Jézus mondja: „Azután mindenkihez szólt:» Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét minden nap, és kövessen engem. „(Lukács evangéliuma 9. fejezet 23. vers)
Nem járhatsz máshogy a keskeny úton csak úgy, ha levetkőzöd minden önelégültségedet, önigazultságodat, megalázod magad Isten előtt és úgy lépsz be Isten Királyságába, mint egy kisgyermek.
A szoros kapu pedig annyira szoros, hogy csak egyenként mehetünk be rajta. Nem lehet családostul, gyülekezetestől, egyházastól bejönni rajta. Érted már, hogy miért nem létezik üdvözítő egyházfelekezet?
Éppen ezért fontos elszakadnod a tömegtől és ellenállnod a tömeg nyomásának, éppen ezért kell, kilépnek a világi skatulyákból, talán el kell szakadnod még a saját családodtól is, és egyedül jönnöd a „szoros kapuhoz” Jézus Krisztushoz. Ő minden embert meghív ma, téged is, hogy hagyd ott, amid van, hagyd ott, aki vagy, és gyerek azonnal Krisztushoz, hogy bemenve a szoros kapunk járhass a keskeny úton, amely az örök életre, az örök boldogságra vezet.
Tudnod kell, hogy az evangélium voltaképp Istennek egy parancsa. Éppen ezért el kell döntened ma, hogy engedelmeskedsz Isten parancsának, vagy lázadásban, engedetlenségben éled tovább az életed.
„ E tudatlanságnak idejét azért elnézve az Isten, mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek:” (Apostolok Cselekedetei 17. fejezet 30. vers)
Nemet mondani Isten megmentő kegyelmére, amit meg sem érdemeltél, a legsúlyosabb bűn, amit elkövethetünk ezen a földön. Az emberek azért fognak a kárhozatba jutni, mert nemet mondtak az evangéliumra: Isten mentő szeretetére.
Ez Jézus Krisztus drága kiontott vérének lábbal tiprása, a kegyelem Lelkének bántalmazása. „és mégsem akartok hozzám jönni, hogy életetek legyen.” ( János 5:40)


IMA: Istenünk annyira szeretsz minket, hogy vétkeink ellenére feláldoztad magad Krisztus megtestesülése, kereszthalála és feltámadása által csakhogy megmenthess minket. Krisztusunk, Te vagy az Út, az Igazság és az Élet. Meg szeretnénk ragadni Téged teljes életünkkel. Világosítsd meg életünket, hogy megértsük mi a Te jó, kedves és tökéletes akaratod és alávessük magunkat annak. Ne adj nekünk nyugalmat addig, amíg meg nem találjuk a szoros kaput és nem járjuk a keskeny utat. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...