2024. szeptember 1., vasárnap

Gondviselés a mai napra

Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.
Máté evangéliuma 6. fejezet 34. vers



Az aggodalom gyakran akkor támad, amikor a jövő bizonytalanságaival próbálsz megbirkózni, és olykor elveszi a mai nap örömét és békéjét.
Amikor az aggodalom a holnap miatt felüti a fejét, emlékezz arra, hogy Isten minden napra elegendő kegyelmet és erőt biztosít. Az életben mindig lesznek megoldandó feladatok és nehézségek, de fontos, hogy a ma kihívásaira összpontosíts, és ne engedd, hogy a jövő miatti félelem megfosszon a jelen pillanataitól. Te nem tudod mit hoz a holnap, de Isten már tudja és mindent úgy tud gyermekei számára időzíteni, hogy az a javukat szolgálja.
Ez a gondolat arra bátorít téged, hogy teljes bizalommal fordulj Istenhez, aki tudja, mire van szükséged, még mielőtt kérnéd. Ha rábízod magad az isteni gondviselésre, megtapasztalhatod, hogy a jelen pillanatban való élet felszabadító és békét hozó erővel bír. Az Úr minden nap veled van, hogy segítsen és vezessen az utadon.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy emlékeztetsz arra, hogy ne aggódjak a holnap miatt. Segíts ma és minden nap a jelen pillanataira figyelni, és megtapasztalni a te békédet és gondviselésedet. Kérlek, adj bátorságot, hogy elhiggyem: minden napnak megvan a maga ereje és lehetősége, és hogy a holnap terheit a te kezedbe helyezzem. Legyen bizalmam abban, hogy Te velem vagy, ma és mindig. Krisztus érdeméért, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...