2024. szeptember 7., szombat

Bízz!

Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!                                           Példabeszédek könyve 3. fejezet 5.vers



A fenti igevers emlékeztet arra, hogy Isten bölcsessége végtelen és messze felülmúlja az emberi megértést. Ő látja a teljes képet, míg te csak egy kis részletét ismered. Amikor teljes szívvel bízol az Úrban, azt választod, hogy az Ő vezetésére hagyatkozol minden helyzetben, még akkor is, ha nem látod előre a következményeket. Istenre bízni az életedet azt jelenti, hogy elengeded a saját elképzeléseidet és elismered, hogy az Ő tervei jobbak és tökéletesebbek, mint a tieid.

Ez a bizalom nem mindig könnyű, különösen akkor, amikor a körülmények bizonytalanságot vagy félelmet keltenek benned. De amikor hitedet Istenbe helyezed, Ő megadja a békességet és a bizonyosságot, amely meghaladja az emberi megértést. Az Ő vezetésével biztos lehetsz abban, hogy a helyes úton jársz, és hogy minden döntésed az Ő bölcsessége és szeretete által van formálva.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Te vagy az én vezetőm és tanácsadóm. Segíts, hogy teljes szívvel bízzak Benned, és ne a saját megértésemre támaszkodjak. Adj nekem bölcsességet, hogy felismerjem az akaratodat minden helyzetben, és erőt, hogy engedelmeskedjek Neked. Vezess engem a Te utadon, hogy mindig a Te dicsőségedre éljek. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...