2024. szeptember 8., vasárnap

Isten türelme

Te mégis sok esztendőn át türelmes voltál irántuk, és lelkeddel, prófétáid által intetted őket, de ők nem figyeltek. Ezért más országok népeinek a kezébe adtad őket.
Nehémiás könyve 9. fejezet 30. vers



A fenti igevers figyelmeztetés arra, hogy Isten türelme bár végtelen, de nem szabad visszaélni vele. Isten szeretete olyan nagy, hogy hosszú időn át int és figyelmeztet, hogy az emberek visszatérjenek hozzá, és az Ő útján járjanak. Prófétái által szól, és a Szentlélek által vezeti a szíveket, de az embernek szabad akarata van, és dönthet úgy, hogy nem hallgat Isten szavára.

Azonban, ha valaki nem hallgat a figyelmeztetésre, és makacsul elfordul Istentől, ennek következményei lehetnek. Isten tiszteletben tartja az ember döntését, még akkor is, ha az elvezeti őt a fájdalmas tanulságokhoz. A történelem során Isten népe is megtapasztalta ezt, amikor makacsságuk miatt idegen népek kezébe kerültek. Ez azonban nem Isten elhagyását jelenti, hanem inkább egy eszköz arra, hogy felrázza az embereket és visszavezesse őket Hozzá.

Ez a történet arra tanít, hogy ne vedd félvállról Isten intését. Amikor Ő szól, figyelj oda, és engedd, hogy szívedben munkálkodjon. Isten nem akarja, hogy eltévedj, hanem azt, hogy megtaláld az igazi életet az Ő vezetésében és szeretetében. Isten szabad akaratot adott neked, de ne feledd, hogy döntéseidnek következményei vannak.

IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy türelmes és irgalmas vagy hozzám. Kérlek, nyisd meg a szívemet és a fülemet, hogy meghalljam és megértsem intésedet. Ne engedd, hogy makacsságom és önfejűségem eltávolítson Tőled. Segíts, hogy mindig hűségesen kövesselek, és a Te vezetésed szerint éljek. Tarts meg engem a Te kegyelmedben, hogy soha ne térjek le az általad kijelölt útról. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...