2024. szeptember 9., hétfő

Mennyei tolmács

Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.                         Római levél 8. fejezet 26. vers



Szeretem a verseket, de nagyon igényes vagyok ezen a területen. Azokat a verseket szeretem leginkább, amelyek olyan érzéseket öntenek szavakba, amiket én magam ugyan megéltem vagy megélek, de nem tudnám őket szavakba önteni.
Amikor a gyengeség terhe nehezedik rád, és úgy érzed, nem tudod, hogyan imádkozz, emlékezz arra, hogy Isten Lelke nem hagy magadra. Te talán nem is tudod pontosan megfogalmazni, mit kérnél, mert nem tudod igazán szavakba önteni, ami benned van. Azonban Isten Lelke már ott van veled, és közbenjár érted. (Ha már átadtad életed Istennek és az Ő gyermekévé lettél.)
A Szentlélek nemcsak veled van, hanem esedezik érted kimondhatatlan fohászokkal. Ez azt jelenti, hogy amikor te nem tudod, hogyan tovább, Ő már tudja, mire van szükséged. A Lélek olyan közbenjárást végez, amely meghaladja a szavakat, és egyenesen a mennyei Atyához viszi mindazt, amit te emberi szavakkal nem tudsz megfelelően kifejezni.
Ne feledd, hogy Isten ismeri az erőtlenségedet, és nem vár el tőled tökéletességet. Ő maga adja a segítséget, amikor már nem látod az utat, és az Ő Lelke jár közben érted. Bízz abban, hogy Isten minden ima mögött ott van, akkor is, ha te úgy érzed, nem megfelelően kérsz. Mert a Lélek, Aki benned él, tökéletesen tudja, mi az, ami a javadat szolgálja.
Emlékezz arra, hogy Isten mindig meghallgat téged, és amikor imádkozol, nem egyedül teszed. A Lélek a te szószólód, aki az Atya előtt beszél helyetted, és mindig azt közvetíti, amire valóban szükséged van, még ha te ezt nem is érzed vagy nem is tudod pontosan. Ez a bizonyosság adhat neked békességet és reményt, hogy sosem vagy egyedül, mert a Lélek folyamatosan közbenjár érted.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy Szentlelked által ott vagy a Te gyermekeiddel és tanítod őket imádkozni, de közben is jársz Szentlelked és Krisztus által érettük. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...