2024. szeptember 10., kedd

Naponkénti bizalom Istenben

Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja. Máté evangéliuma 6. fejezet 34. vers



Spurgeon, a világ egyik leghíresebb igehirdetője, lelkipásztora a következőt mondta az aggodalommal kapcsolatosan: vannak emberek, akik nem tudnak örülni a mai nap verőfényes egének amiatt, mert folyamatosan azokat a viharfelhőket kémlelik a láthatáron amelyek holnap talán megjelennek életük egén. Sokszor érzheted azt, hogy a holnap bizonytalansága nyomja a lelked. Talán aggodalom tölti el a szívedet, és azon tűnődsz, hogyan fogsz megbirkózni mindazzal, ami előtted áll. Jézus azonban arra hív téged, hogy ne aggódj a holnap miatt. Azt mondja neked: elég minden napnak a maga baja. A lelked ellensége pedig arra akar késztetni, hogy folyamatosan borúlátóan és rettegéssel tekints a jövődre. Úgy élj és úgy gondolkozz, mintha nem lenne Istened.
Krisztus fenti kijelentése emlékeztet arra, hogy Isten jelen van a mindennapjaidban. Ő tudja, mire van szükséged, és gondoskodik rólad minden pillanatban. Ha a holnapot előre próbálod megoldani, elveszíted azt a lehetőséget, hogy teljes szívvel megéld a jelent. Isten azt akarja, hogy ma benne bízz, és hidd el, hogy a holnap terheit is meg fogja oldani.
Nincs szükség arra, hogy a jövő miatt aggódj, mert a holnap problémái még nincsenek itt. Isten nem azt kéri, hogy a saját erődből oldd meg őket előre, hanem hogy bízz benne minden nap, lépésről lépésre. Az Ő kegyelme minden napra elég, és Ő ad erőt minden helyzethez, amikor eljön az ideje.
Gondolj arra, hogy az aggodalom nem ad hozzá semmit az életedhez, de elveszi a jelen békéjét. Ahelyett, hogy a holnapra összpontosítanál, kérd Istent, hogy segítsen ma jelen lenni. Minden napban ott van az Ő gondoskodása, és Ő mindig veled van, amikor szükséged van rá. Bízd a holnapot Istenre, és tudd, hogy Ő mindig időben cselekszik.

IMA: Istenem, segíts nekem Benned vetett bizalommal megélni a mai napomat a Te jóságod és szereteted által. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...