2024. szeptember 11., szerda

Ragaszkodás Istenhez

Bízott az Úrban, Izráel Istenében; nem volt hozzá fogható senki Júda királyai között, sem előtte, sem utána. Ragaszkodott az Úrhoz, nem tért el tőle, hanem megtartotta parancsolatait, amelyeket az ÚR adott Mózesnek. Ezért vele volt az ÚR, és minden vállalkozása eredményes volt. Királyok második könyve 18. fejezet 5-7. vers



Itt egy király példáját látod, aki nem csupán vezetőként volt sikeres, hanem azért, mert teljes szívéből ragaszkodott Istenhez. Nem volt hozzá hasonló sem előtte, sem utána, mert nem a hatalmában bízott, hanem az Úrban, Izráel Istenében.
Elgondolkodtál már azon milyen lenne az országod, ha a vezetők és mi keresztény emberek nemcsak beszélnénk Istenről, hanem bíznánk Benne és teljes szívünkből törekednénk az Ő tanácsa szerint járni?
Az országházban imádsággal kezdenék a napot, a rendszer szintű korrupció fel lenne számolva, a börtönök kiürülnének, a kocsmák bezárnának, a gyülekezetek megtelnének őszinte, Isten után vágyakozó emberekkel, a szószékeken tűzzel és erővel szólna Isten üzenete. Az ország törvényei összhangba kerülnének Isten szavával, az egyházfelekezetek visszatérnének Isten szavához és elvetnének minden emberit, minden külsőséget. Az önzőség, alázatoskodás és szeretetlenség helyét átvenni a valódi önzetlenség, alázat és Krisztusból fakadó szeretet. A televíziók újra értéket képviselnének és sugároznának, megszűnne a prostitúció, a pornográf ipar, nemzetek közötti konfliktusok, háborúk azonnal lezárásra kerülnének. Családon belüli konfliktusok megoldódnának és a válóperes ügyvédek új munka után nézhetnének. Talán azt gondolod, hogy akkor más idők voltak, ma már ezt nem lehetne.
Pedig nem voltak jobb idők. Amikor Ezékiás király 25 éves korában uralomra került, az ország borzasztó erkölcsi mélységben volt. Az Isten templomában megszűnt az Istentisztelet és mindenféle egyéb dologra használták azt. Ezzel pedig bemocskolták Isten szent templomát. Ezékiás Isten eszköze lett abban, hogy a templom újra megtisztuljon, az Istennek tetsző rend helyreálljon benne és újra megnyissa kapuit. Hány templom, gyülekezet működik ma úgy, hogy nem Krisztust, nem Istent dicsőíti és emberek sokasága ezt közömbösen nézi?
Amikor Ezékiás király uralomra lépett, az Isten elfordult népe az ellenség fogságában élt. Isten nem hallgatta meg ennek az elfajult nemzetnek az imádságait. Amikor azonban Ezékiás komolyan megtért, Isten meghallgatta imádságát és eszközként használta őt abban, hogy az ország megszabaduljon a rabságból.
Amikor Ezékiás király uralomra lépett, az ország telve volt hamis istenekkel, bálványokkal és a király ezeket a hamis isteneket és a hozzájuk fűződő gyakorlatokat felszámolta ezzel pedig a népet visszavezette Isten őszinte imádatához.
Szörnyülködsz a környezetedben levő lelki hanyatlás miatt? Szeretnél változást? Mi lenne, ha engednéd, hogy Isten először a te szívedet változtassa meg?
Beszélgettem valakivel, aki azt mondta: Igaz, hogy sokfele a hazugság és az erkölcstelenség uralkodik ma keresztény körökben is, de nem kifizetődő Isten igazsága mellé állni. Ha ugyanis ezt teszed, szenvedned kell. És valóban igy van. Isten igazságában élésnek ára van, de a hazugságban és erkölcstelenségben maradásnak is ára van és sokkal drágábban kell érte fizetni hosszú távon.
Szeretnéd, ha téged is használna Isten úgy, mint ezt a királyt? Te is választhatod, hogy ilyen hitet élsz meg. A világ sokszor próbál eltéríteni, más utakra hívogat, de az Úrhoz való ragaszkodás az, ami igazán megadja a békét és az erőt. Nem az emberi bölcsesség vagy a saját terveid adják meg az igazi sikert, hanem az, ha engedelmes vagy Isten parancsolatainak. Ő vezet téged a helyes úton, és minden lépésedet megszenteli, ha kitartóan keresed az Ő akaratát.
Az Úrhoz való ragaszkodás nem csak arról szól, hogy egyszer döntesz mellette, hanem folyamatosan választod Őt minden nap. Ahogyan a király is megtartotta Isten parancsolatait, úgy neked is szükséged van arra, hogy nap mint nap figyelj az Ő szavára, és kövesd azt, amit Krisztus tanit. Ez a fajta hűség és engedelmesség nemcsak a szívedet változtatja meg, hanem azt is, ahogyan éled az életed.
Isten nem hagy el, ha ragaszkodsz hozzá. Amikor vele jársz, Ő minden vállalkozásodat eredményessé teszi. Talán nem mindig látod azonnal a sikert, de bízhatsz abban, hogy Isten munkálkodik az életedben. Az Ő jelenléte és áldása kísér, ha megtartod az Ő parancsolatait, és ragaszkodsz hozzá mindenen keresztül. Ez az út vezet az igazi, maradandó eredményekhez és békességhez.

IMA: Istenem, szükségem van Rád. Szükségem van arra, hogy a Te jóságod és szereteted által megváltozzon először is az én életem, hogy a környezetemben is felhasználhass a Te terved megvalósulásában. Könyörülj rajtam. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...