2024. szeptember 12., csütörtök

Félelem és bizalom

Ha félek is, benned bízom! 56. zsoltár 4.vers



Drága olvasó, ismered azokat a pillanatokat, amikor a szívedet aggodalom és félelem tölti meg? Amikor úgy érzed, hogy a körülötted lévő világ hatalmasabb, mint te, és nem tudod, hogyan tovább? Ilyen időkben fontos emlékezni arra, hogy Isten, a te Istened, soha nem hagy el téged. Ő a te védelmeződ, és nincs olyan félelem, amit ne tudna elűzni.
A félelem természetes érzés. Még a legnagyobb hitű emberek is megtapasztalják. Ám, amikor a félelem megjelenik az életedben, lehetőséged van arra, hogy hitben válaszolj. „Ha félek is, benned bízom!” – mondja a zsoltáríró. Ez az egyszerű mondat hatalmas erőt rejt magában. Nem arról van szó, hogy soha nem félsz, hanem arról, hogy amikor félelem ébred benned, Istenre nézel. Ő a te biztonságod, a te menedéked, a szikla, amire támaszkodhatsz.
Isten nem kér tőled tökéletes bátorságot vagy félelemmentességet. Azt kéri tőled, hogy bízz benne. Tudnod kell, hogy a te hited nem a saját erődre épül, hanem az Ő hűségére. Bízz benne, mert Ő soha nem hagy cserben. Amikor úgy érzed, hogy nincs több erőd, emlékezz arra, hogy Isten ereje végtelen. Amikor a félelmek elborítanak, emlékezz arra, hogy Ő mindig veled van.
Imádkozz hozzá, és kérd a segítségét! Mondd el neki aggodalmaidat és félelmeidet, mert Ő gondot visel rád. Ő az, aki soha nem alszik, aki mindig figyel téged, aki oltalmába vesz. A te hited Istenben az, ami felülkerekedik a félelmeken. Engedd, hogy ez a bizalom irányítsa a szívedet és az életedet, mert Isten mindig hűséges hozzád.
Tehát, ha félsz is, bízz benne! Tudd, hogy Isten veled van minden lépésednél, és Ő mindig gondot visel rád, még akkor is, amikor úgy érzed, hogy a világ súlya nyom téged. Ámen."


IMA: Istenem, nem szeretném, hogy a félelem érzése uralkodjon rajtam, hanem szeretném, ha az Irántad érzett bizalom lenne a meghatározó életemben. Krisztus nevében támogass ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...