2024. szeptember 13., péntek

Várj az Úrra!

Légy csendben, és várj az Úrra! Ne indulj fel, ha az alattomos embernek szerencsés az útja!
37. zsoltár 7. vers



Olykor nehéz csendben maradni és várni az Úrra, különösen akkor, amikor azt látod, hogy a körülötted lévő világ igazságtalannak tűnik. Talán azon gondolkodsz, miért van az, hogy az alattomos és önző emberek látszólag boldogulnak, miközben te az Isten úton járva nehézségekkel szembesülsz? Ilyenkor az Úr arra hív, hogy légy csendben, és ne hagyd, hogy a világ igazságtalanságai felindítsanak.
Az emberi természetünk hajlamos arra, hogy felinduljunk, ha látjuk mások sikerét, akik nem járnak az igazság ösvényén. Ám Isten arra kér, hogy ne tekints ezekre a dolgokra. Ő tudja, mi van a szívedben, és ismeri az életed minden egyes részletét. Az Ő útjai és tervei magasabbak, mint a miénk, és sokszor nem értjük, miért engedi meg, hogy az igazságtalanság ideiglenesen virágozzon. De emlékezz, hogy Isten igazságos, és az Ő időzítése tökéletes.
Amikor látod, hogy az alattomos ember útja látszólag szerencsés, ne engedd, hogy a szíved irigységbe vagy keserűségbe süllyedjen. Légy csendben, és várj türelemmel az Úrra! Ő a te igaz bírád, és az Ő ítélete mindig igazságos. Még ha nem is látod azonnal a helyreállítást vagy az igazságot, bízz benne, hogy Isten végül minden dolgot jóra fordít azok számára, akik szeretik Őt.
A csendes várakozás nem passzív, hanem aktív hit Istenben. Amikor csendben vagy és bízol az Úrban, akkor megnyitod a szívedet arra, hogy Ő munkálkodjon benned és általad. Ez a csendes hit tesz képessé arra, hogy ne a világ igazságtalanságaira összpontosíts, hanem Isten hűségére és kegyelmére.
Imádkozz Istenhez türelemért és békéért, hogy ne a mások sikerei miatt aggódj, hanem az Úrra figyelj. Ne hagyd, hogy a világ zajai elnyomják az Ő halk és szelíd szavát a lelkedben. Isten veled van, és Ő soha nem késik. Légy csendben, és várj rá, mert az Ő áldása mindennél nagyobb, és az Ő terve a te életedre nézve tökéletes.

IMA: Istenem, Te mondtad, hogy ezen a világon engeded a "búzát" és a "konkolyt" is növekedni egészen addig, amig el nem jön a Te ítéletednek a napja. Segíts Rád figyelnem, hogy formálhasd életemet akaratod szerint. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...