2024. szeptember 14., szombat

A Teremtő Isten alkotása vagy

Bőrbe és húsba öltöztettél, csontokkal és inakkal szőttél át. Jób könyve 10. fejezet 11. vers



Amikor arra gondolsz, hogy Isten miként teremtett téged, emlékezz erre a képre: „Bőrbe és húsba öltöztettél, csontokkal és inakkal szőttél át.” Ez az igeszakasz arra emlékeztet téged, hogy a Teremtő gondos munkával formált meg. Nem csupán egy véletlen eredménye vagy, hanem Isten szeretetének és bölcsességének csodálatos alkotása.

Isten nem csak a lelkedet formálta meg, hanem tested minden egyes részletét is Ő tervezte. A bőr, amely védelmez, a csontok, amelyek tartanak, és az inak, amelyek összekötik tagjaidat – mind-mind az Ő mestermunkája. Minden részlet gondosan és céltudatosan készült, hogy életed legyen, és hogy Isten dicsőségét tükrözd. Ne hallgass azokra az istentelen emberekre, akik azt sugallják, hogy az ember is csak egy állat a sok közül és ugyanolyan céltalanul és ösztönei szerint kell élnie majd meghalnia, mint az állatoknak. Neked is vannak fizikai szerveid, vannak olyan folyamatai a testednek, amelyek hasonlóak az állatvilágéhoz, de Isten értelemmel és döntési lehetőséggel ruházott fel téged. Isten elküldte a Fiát, hogy meghaljon és feltámadjon a szabadságodért, hogy örök életed lehessen. Hiszen egy napon le kell vetkőznöd ezt a fizikai testet, hogy újat kaphass Istentől.

Ez a tudat megerősíthet abban, hogy különleges vagy. Nem egy véletlenszerűen összeállt részekből állsz, hanem minden porcikád Isten szerető keze által lett megformálva. Lehet, hogy néha küzdesz a tested határaival vagy gyengeségeivel, de emlékezz arra, hogy ez is része annak a tervnek, amit Isten készített számodra. Ha úgy gondolod, hogy a tested valamelyik része visszataszító, nem elég szép, ne aggasszony túlságosan, mert le fogod tenni a testedet. Ha úgy gondolod, hogy csodálatos szépséggel lett megáldva a tested, ne bízd el magad túlságosan, mert te is le fogod vetkőzni a testedet. Ő mindent céllal teremtett meg, és a tested is fontos része annak a küldetésnek, amit rád bízott.
Bízz abban, hogy Isten a testedet is arra használja, hogy az Ő szeretetét és jelenlétét tükrözd ebben a világban. A teremtésed minden részlete egyedi és értékes. Ő, aki bőrbe és húsba öltöztetett, ismeri minden szükségedet, és mindig veled van. Ez az igazság reménnyel tölthet el, hogy bármin is mész keresztül, Isten keze ott van az életed minden részletében.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy a testemet is Tőled kaptam ajándékba és éppen olyan vagyok testileg, amilyennek lennem kell. Segíts, hogy megfelelően gondozzam a testemet a Te dicsőségedre. Szeretném odaszánni testemet és annak tagjait a Te szolgálatodra. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...