2024. szeptember 15., vasárnap

Isten útmutatásai életedet tekintve

Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az ÚR! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben. Mikeás könyve 6. fejezet 8. vers



Isten egyszerű és tiszta útmutatást adott neked, hogy hogyan élj az Ő szándéka szerint. Ő teremtett téged ezért joga volt "használati utasítást" is adni életedhez. Nem követel tőled lehetetlen dolgokat, hanem azt kéri, hogy igazságban, szeretetben és alázatban járj előtte. Az Ő útja világos, még ha a világ néha bonyolultnak és zavarosnak is tűnik.
Isten arra hív, hogy éld az életed törvény szerint, vagyis az Ő igazságos és szent rendje szerint. Az Ő parancsolatai nem terhesek, hanem az élet ösvényét mutatják meg. Amikor igazságosan jársz, akkor megmutatod a világnak, hogy Isten törvénye él és működik benned. Ez nem csupán a külső cselekedeteket érinti, hanem a szíved állapotát is. Isten a szíved igazságát keresi, nem csak a látszatot. Csakis Krisztus által tud megigazulni a szíved. Hiszel-e Krisztus kegyelmében? Ha igen, akkor a Szentlélek által Isten újjá tesz és képes leszel Krisztus nyomdokaiban járni és örömödet fogod lelni ebben.
Továbbá, Isten azt kéri, hogy törekedj a szeretetre. A szeretet az, ami összeköti a hívők életét és megmutatja Isten jelenlétét a világban. Az Ő szeretete feltétel nélküli, és ezt a szeretetet kéri tőled is, hogy megoszd másokkal. Ez nem mindig könnyű, de az Ő erejével képes vagy rá. A szeretet hidakat épít, békét teremt és reményt ad a megsebzett világnak.
Végül, Isten arra hív, hogy légy alázatos vele szemben. Az alázat azt jelenti, hogy felismered, hogy minden, amid van, és minden, aki vagy, Tőle ered. Nem a saját erődből élsz, hanem az Ő kegyelméből. Az alázatos szív készségesen elfogadja Isten vezetését, és nem keres dicsőséget saját magának, hanem mindenben Istenre mutat. Az alázat Isten előtt való járásnak az alapja, és ez adja meg az igazi békét és nyugalmat a lelkednek.
Isten útmutatása világos: igazság, szeretet és alázat. E háromban találod meg azt a boldog életet, amelyre Isten elhívott téged.

IMA: Drága Mennyei Atyám, kérlek, segíts, hogy mindig igazságban járjak előtted, és hogy szeretettel legyek minden ember iránt. Adj nekem alázatos szívet, hogy soha ne felejtsem el, hogy minden kegyelmedből van. Vezess engem a te utadon, és add, hogy életem Téged dicsőítsen. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...