2024. szeptember 16., hétfő

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között. Efézusiakhoz irt levél 1. fejezet 18. vers



Az élet sokszor elhomályosítja előtted az igaz reménységet, amit Isten kínál neked. A mindennapok gondjai, a jövő bizonytalansága, és a körülötted lévő világ zajai gyakran eltakarhatják előled azt a hatalmas örökséget, amit az Úr készített számodra. De az igeszakasz arra hív téged, hogy kérd Istent, világosítsa meg lelki szemeidet, hogy meglásd, milyen csodálatos reménységre hívott el.

Isten nem csupán azért teremtett, hogy itt a földön élj, hanem arra hív, hogy az Ő örökségének részesévé válj. Ez az örökség nem anyagi javakban mérhető, hanem az Ő jelenlétének és dicsőségének teljességében, amely a szentek között vár rád. Isten gazdagsága és szeretete túlmutat mindazon, amit el tudsz képzelni. Nem azért hívott el, hogy a földi dolgokba ragadj bele, hanem hogy emeld tekinteted a mennyei reménység felé, amely az Övéivel együtt örökre a tiéd lehet.

Emlékezz arra, hogy minden nehézség, minden küzdelem csak ideiglenes, de Isten öröksége örökkévaló. Az Ő dicsősége túláradó, és arra vágyik, hogy te is részesedj belőle. Ez az, amire elhívott téged: nem csupán egy múlandó földi életre, hanem egy örök és dicsőséges kapcsolatba vele.

IMA: Drága Istenem, kérlek, világosítsd meg lelki szememet, hogy meglássam, milyen csodálatos reménységre hívtál el engem. Segíts felismernem az örökséged dicsőségét a szentek között, és emlékeztess arra, hogy Te mindig velem vagy, és a Te terveid túlmutatnak a jelenlegi nehézségeken. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...