2021. május 18., kedd

Vigyázz mire figyelsz!

Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: "Uram, ments meg!" Máté evangéliuma 14. fejezet 30. vers



Egy komoly vihar még a szárazföldön is félelmetes lehet, de egy halászhajóban, a víz hullámainak kiszolgáltatva ez még inkább igaz.Péter a nagy vihar bizonytalanságában, a természeti törvények ellenére járt a vizen azért, mert Krisztus parancsának engedett.
Miért ijedt meg Péter, amikor erősebben kezdett tombolni a szélvihar? Talán azt gondolta, hogy Krisztus csak szélcsendben Úr?
Már evangélista feljegyezte, hogy a tanítványok akkor kezdtek félni igazán, amikor a víz hullámai becsaptak a hajójukba és a hajójuk már majdnem megtelt vízzel. ( Márk 4:37)
Kétségbeesett kiáltásukat hallva, Jézus parancsolt a tengernek és a szélnek, majd minden elcsendesedett.
A tanítványok örültek, de egy vízzel teli csónak el szokott süllyedni akár viharban van, akár nem.
Itt tehát nemcsak a tenger és a vihar lecsendesítése volt a csoda. Olyan sok nehézség, olyan sok vihar vesz körül engem és vesz körül téged is. Amikor keresztények környezetünkben egyre-másra alkudnak meg egy kicsit jobb életkörülményért, több pénzért, a karrier egy magasabb létrafokáért, amikor emberek, akik magukat testvéreinknek nevezik, szemünkbe hazudnak és álnokságukat jószándéknak leplezik, fontos, hogy Krisztusra nézzünk, ha szeretnénk, hogy életünk hajója a felszínen maradjon. Jézus Krisztus „hajója”, az egyház, már több mint 2000 éve hajózik az élet vizein, jó és rossz időben, habár sok-sok tévtanítás, bűn és szakadás hatolt be ebbe a hajóba, jóllehet már rég el kellett volna süllyednie ezek miatt, továbbra is biztosan a felszínen marad.
Lehet te is sok nehézségen mentél keresztül, ne ijedj meg, ha még egy nehézséggel szembe kell nézned. Az is csoda, hogy eddig elvergődtél. A Jézus Krisztus sírjának bejáratánál levő követ egy angyal hengerítette el, mert „igen nagy volt.” ( Márk 16:4)
Amikor a terhed elviselhetetlenné válik, Isten elküldheti az Ő angyalát, hogy erősítsen téged.
A „ne félj!” 366-szor szerepel a Bibliában. Még a szökőév plusz napjára is tartalékolt Isten nekünk egyet.


IMA: Istenem, Rád akarok nézni és Téged akarlak követni, mert tudom, hogy Benned és Általad mindenre van erőm. Köszönöm, hogy meg tudod tartani népedet ma is. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...