2021. május 16., vasárnap

A teremtő Isten

Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet. Mózes első könyve 1. fejezet 1. vers



Egy ateista cipész azzal kapcsolatosan oktatta fiát, hogy nincs a világnak teremtője, az csak úgy önmagától állt elő. A fia a következő választ adta: „Ezek szerint könnyebb volt az egész világnak előállni, mint egy cipőt elkészíteni. A cipő elkészítéséhez kell egy cipész, de a világ létrejöttéhez nem kellett senki?”
Ha az ateisták szerint a világ létrejöttéhez nem kellett semmi és senki, akkor az ateista könyveik kinyomtatását is meg kellene várják anélkül, hogy bármit tegyenek érte.
Még egy ateista könyv létrejötte is azt bizonyítja, hogy minden rendezett dolog létrejöttéhez egy értelmes terv és egy értelmes tervező szükségeltetik.
Ismerd meg Teremtődet és inkább imádd Őt ahelyett, hogy haszontalan okoskodásra vesztegeted az idődet.
Amikor Luthert megkérdezték mit csinált Isten a világ teremtése előtt, a következőt mondta: „Az erdőben vágta a vesszőt, hogy elnáspángolja azokat, akik buta kérdéseket tesznek fel.”
A jó válasz viszont az, hogy Isten a világ teremtése előtt már szerette Krisztust. „ Atyám, azt akarom, hogy akiket nekem adtál, azok is ott legyenek velem, ahol én vagyok, hogy lássák az én dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mert szerettél engem már a világ kezdete előtt.” ( János evangéliuma 17. fejezet 24. vers)
Krisztus szeretete egy olyan elfoglaltság, amely minden időnket igényli.
Ezen kívül, Isten elkészítette már a világ teremtése előtt a Mennyek országát azoknak, akik Krisztus szeretetétől indíttatva az éhezőket táplálták, a szomjazóknak inni adtak, a jövevényeket befogadták, a mezíteleneket felöltöztették, a betegeket, foglyokat meglátogatták. ( Máté 25:34-36)
Ismerd el Istent teremtődnek és Jézus Krisztusba vesd, minden bizalmadat az üdvösségedet tekintve majd tedd azt, amit Jézus Krisztus tett földi élete során: „ A názáreti Jézust felkente az Isten Szentlélekkel és hatalommal, és ő szertejárt, jót tett, és meggyógyított mindenkit, akik az ördög igájában vergődtek, mert az Isten volt vele”


IMA: Istenünk, köszönjük kegyelmed, szereteted, amely már a világunk teremtése előtt megnyilvánult Fiad és teremtményeid iránt is. Segíts tisztelni Téged teremtőnkként, Megváltónkként és járni Krisztus nyomdokaiban. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...