2021. május 21., péntek

Krisztus az Első

Ő előbb volt mindennél, és minden őbenne áll fenn. Ő a feje a testnek, az egyháznak is, ő a kezdet, az elsőszülött a halottak közül, hogy minden tekintetben ő legyen az első.                              Kolossébeliekhez írt levél 1. fejezet 19. vers



Tegnap valaki nagyon kedvesen és tisztelettudóan „tiszteletes úrnak” szólított. Ránéztem és azt mondtam neki, hogy szólítson nyugodtan Zoltánnak, mert a Tiszteletes és az Úr sokkal feljebb van nálam.
Krisztus tökéletesen Első. Krisztus mindenek felett Úr. Nincs már Őfelette semmi, amit megnyerhetnénk. „ Ezt mondom az Úrnak: Én Uram vagy te; feletted való jóm nincsen.” 16. Zsoltár 2. vers
A cél, a kezdet, a vég, minden Krisztusról szól. Ha teljes szívvel odaszánod magad, hogy Krisztust követed, nem fogsz a föld gazdagjai közé tartozni, nem fogsz jótállást kapni arra sem, hogy egész életedben egészséges leszel.
A Biblia tanítása nem azt mondja, hogy Krisztus követésével minden probléma megoldódik egy csapásra életedben, de azt jelenti, hogy Krisztus elég lesz, neked történjen bármi. Ez az evangélium üzenete.
Az apostolok szenvedtek, nélkülöztek és kínhalált haltak Krisztusért és Krisztussal. Szegényen és megvetetten haltak meg többen is közülük. Spurgeon, a híres prédikátor, egész életében depresszióval küszködött és ez haláláig elkísérte. A kereszténység útját vértanúk vére szegélyezte és nem arany és gyémántkövek. Krisztus a legdrágább kincs. Imádkozhatunk fizikai gyógyulásért, ha Isten akarja megadja, ha nem akkor nem adja meg a gyógyulást. Az apostolokat megfenyegették a nagytanács előtt, hogy ha továbbra is hirdetik a Krisztusról szóló evangéliumot, halálra fogják verni őket. Az apostolok válasza egyszerű volt. „ Tegyetek, amit helyesnek véltek, de mi nem tehetjük, hogy ne mondjuk el, amit láttunk és hallottunk.”
Kiverték belőlük a szuszt, majd szabadon engedték őket, ők pedig örültek. Ez volt az evangélium gyümölcse életükben.
... Mint szomorkodók, de mindig örvendezők, mint szegények, de sokakat gazdagítók, mint akiknek nincsen semmijük, és akiké mégis minden. 2 Korintus 6:10”
Erre képes Jézus Krisztus az életeddel. Ő minden körülményben betölti életed teljesen.



IMA: Köszönjük Istenünk, hogy nem vagyunk egyedül. A Tieid vagyunk és Krisztus pedig a mienk lett hit által. Könyörülj azokon, akik még nem ismerik az evangélium igazi értékét, kincsét. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...