2023. április 20., csütörtök

Győzelem az aggodalom felett

Az ő isteni ereje megajándékozott minket mindazzal, ami az életre és a kegyességre való, azáltal, hogy megismertük őt, aki saját dicsőségével és erejével hívott el minket. Ezek által kaptuk meg azokat az ígéreteket, amelyek nekünk drágák, sőt a legnagyobbak: hogy általuk isteni természet részeseivé legyetek és megmeneküljetek attól a pusztulástól, amelyet a kívánság okoz a világban.                     Péter apostol második könyve 1. fejezet 3-4. versek



Vannak mostanság félelmeid, aggodalmaid? Van valami, amire ha gondolsz, a torkod mintha összeszorulna a szíved pedig mintha erőteljesebben verne? Legyen szó a pénzzel, családdal, egészséggel vagy munkával kapcsolatos aggodalomról, jó, ha beazonosítod pontosan, hogy mik a félelmeid, aggodalmaid forrásai.
A félelem és a szorongás önmagában sem nem jó, sem nem rossz. Ezek olyan érzések, amelyeknek átélésére Isten tett képessé. Viszont a bűneset után, ezeket az érzéseket is megrontotta a bűn.
A fenti mondatok által, Isten arra emlékeztet téged, hogy mindennel megajándékozott, ami az életedhez, a kegyességedhez szükséges. Ha Isten gyermekévé lettél, akkor minden szükségessel megajándékoz mennyei Atyád az Ő Fiára, Jézus Krisztusra nézve.
Éppen ezért naponta támaszkodj Isten ígéreteire. Csakis így győzheted le az aggodalmat, hitetlenséget.
„Isten megígérte, hogy kegyelmével támogat téged. Megígérte neked a megbocsátás megtartó kegyelmét, hogy félelem nélkül állhass Előtte. Megígérte, hogy az Ő ereje által képessé tesz, erőt ad ahhoz, hogy megtegyük, amire elhív. Megígérte neked az Ő oltalmát azáltal, hogy mindent javadra fordít, ha szereted Őt. Megígérte neked a bölcsességének bőségét, amely által megóv saját ostobaságaidtól. Megígérte neked hogy támogat téged azért, hogy kitartóan küzdj a gonosz ellen földi életed végéig. Megígérte azt, hogy Krisztus által és Krisztusra nézve az örökkévalóságban is kegyelmet és örök életet fog adni neked, így reménységed és bizakodásod átívelhet földi életeden és elkísérhet az örökkévalóságba is.
Ha ebben az időszakban egészségügyi bizonytalanságokkal, pénzügyi nehézségekkel, családi problémákkal vagy hasonlóval küzdesz, emlékeztesd magad Isten kegyelmére, amely ma is elérhető Krisztusban.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy mindennel megajándékoztál, amire igazán szükségem van ahhoz, hogy kegyes életvitelt folytathassak. Szeretnék dicsőséget adni Neked azáltal, hogy bízom ígéreteidben és ezáltal megtöröm a félelem, aggodalom hatalmát életemben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...