2019. március 4., hétfő

ÁTVEZET A NEHÉZSÉGEN!

És most, oh Jákob, így szól az Úr, a te Teremtőd, és a te alkotód, Izrael: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!
Mikor vízen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítnak, ha tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged.
Ézsaiás könyve 43. rész 1-2 vers


Hétfő reggel talán vegyes érzelmek vannak bennünk. Szeretnénk felvenni a ritmust a szürke hétköznapokkal, miközben talán még kissé a szánkban érezzük az elmúlt hétvége édességét, nyugalmát.
Az is lehet, hogy végigrohantuk a hétvégét is, és kis nyugalomra lenne szükségünk.
Egy biztos, amikor előre nézünk az ismeretlen napok elé, amelyeket az új hét tartogat, mindannyian egy zökkenőmentes hetet kívánnánk magunknak, amely során minden úgy sikerül, ahogyan azt mi szeretnénk. Talán sokunk imádkozik, imádkozott is ezért.
De mit tehetünk amikor nem úgy alakulnak a dolgok ahogyan azt mi szeretnénk?
Először is, emlékezzünk arra, hogy Isten nem a külsőségek alapján ítél meg minket, hanem az alapján ami a szívünkben van.
Hajlamosak vagyunk elbátortalanodni amikor egy vagy több dolog nem sikerül, amikor " a nehézségek vizén kell átmennünk", vagy a "nyomorúságok tüzébe" kerülünk.
Ha a bizalmunkat Krisztusba vetjük, a Megváltónkba, ha a Szentlélek által Isten gyermekeivé lettünk, akkor Isten át fog vezetni mindenen.
Krisztus vére által átváltozhatunk Jákobból ( csaló, hazug), Izraellé ( Isten harcosává, eszközévé).
Mennyire nagyszerű igazság ez, amely által Isten szeretné bearanyozni egész életünket.
Másodszor ne éreztesd másokkal, hogy milyen szerencsétlen vagy.
Talán nem úgy sikerül a munkahelyi prezentációd, a projekted, talán nem lesz olyan szép a sütemény amit sütsz, de attól még Isten alkotása vagy, és ha Krisztusban vagy, az Atya Krisztus által szentnek és tökéletesnek lát téged.
A jó cselekedeteink csak a Szentlélek munkálkodásának látható gyümölcsei életünkben, és nem azok fognak minket üdvösségre vezetni. Tehát ideje letenned a megfelelési kényszert. Isten csak egyetlen úton tud elfogadni téged és engem: Krisztus áldozatában vetett hit által.
Mosolyogj és hirdesd másoknak is, hogy milyen szerető Istened van. Ha pedig még nem ragadtad meg az Atya békejobbját, tedd meg még ma!
Harmadszor fordítsd a figyelmed inkább Istenre, másokra és nem önmagadra.
Egy felületes világban élünk, amikor mindenki a külsőségekkel akar mély benyomást hagyni másokban.
Hidd el senki nem fog emlékezni rá egy hét múlva milyen ruha volt rajtad, milyen volt a sminked stb.
Ha azonban részvéttel, segítőkészséggel és gondoskodó cselekedetekkel fordulsz mások felé, Isten dicsőségére pozitív nyomokat fogsz hagyni embertársaid életében.


IMA: Istenünk, magasztalunk azért, mert Te teremtettél minket, Te voltál az aki megváltottál minket. Könyörülj minden egyes olvasón aki még nem ismer Téged, hogy ma nyerjen világosságot és engedjen a Te szeretetednek. Térjen meg, szülessen újjá, hogy kegyelmed ereje teljesen átformálja.
Köszönjük, hogy a Te gyermekeid mindig számíthatnak Rád. Köszönjük, hogy mindent javunkra munkálsz amivel a Te utadon szembe kell néznünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...