2019. március 2., szombat

MINDENT ISTEN DICSŐSÉGÉRE TEGYETEK!

Akár esztek tehát, akár isztok, bármi mást cselekesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!
1 Korintus 10:31


Ezt a földi életet azért kell értékelnünk, mert lehetőséget nyújt számunkra, hogy Isten dicsőségére tegyünk dolgokat.
Nem azért vagyunk ezen a világon, hogy önmagunk tetszésére, hanem Isten dicsőségére éljünk.
Ha az életben önmagunkat helyezzük első helyre, azzal önmagunk vesztét okozzuk.
Isten önmaga dicsőségére teremtett minket és önmaga dicsőségére akarja használni életünket.
Nem a mi dolgunk a Mennyekben dicsőíteni az Istent, hanem a jelenlegi próbák és kísértések között dicsőíthetjük Őt itt a földön.
Senki sem azért küldetett a világra, hogy tétlen legyen vagy esetleg önmaga számára teremjen, gyarapodjon, gazdagodjon, hanem azért vagyunk itt, hogy Isten dicsőségét szolgáljuk. Ez legyen az elsődleges célunk.
Az általános elhívás mellett, minden Istent szolgáló embernek van egy személyes elhívása, feladata, amelyet végezve tökéletesen meg tud dicsőülni Isten életében.
Egy nagy házban mindenkinek megvan a maga feladata amit hűségesen el kell végeznie. Így van ez az Isten nagy családjában is. Erre emlékeztessük magunkat minden reggel. A feladatunk ugyan különböző, de ha Isten családjába tartozunk, a célunk ugyanaz: "Atyánknak dicsőséget hozni."
Mi nem azt tesszük ami nekünk jónak látszik, hanem azt amit Isten mond nekünk, az Ő dicsőségére.
Nemcsak akkor amikor a gyülekezetben vagyunk, hanem akkor is amikor sportolunk, kikapcsolódunk, üzleti, munkahelyi dolgainkat végezzük, amikor a családban vagyunk. Ez a célunk.
Szép dolog Krisztus nevében tenni dolgokat, de ezeket csak Krisztus akarata szerint és az Ő parancsára tehetjük.
Semmit sem tehetünk Nélküle. Ha Isten dicsőségére élünk, Isten erejével és tekintélyével, gondviselésében élhetünk.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy tudtunkra adod nem élhetünk akárhogyan, hiszen mi királyi gyermekek vagyunk. Mi nem járhatunk úgy, nem öltözködhetünk úgy, nem gondolkodhatunk úgy, nem cselekedhetünk úgy, mint a világi nagy többség. Szeretnénk Krisztusban élni a Te dicsőségedre. Segíts minket ebben és bocsásd meg minden önzőségünket, önfejűségünket. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...