2019. március 7., csütörtök

LEGYETEK ISTEN KÖVETŐI!

Legyetek tehát Isten követői, mint szeretett gyermekei.
Efézusiakhoz írt levél 5. rész 1. vers


Nem mindegy, hogy kit tekintünk példaképnek, hiszen aki a példaképünk, azt fogjuk követni.
Ha mi is sikeresek szeretnénk lenni a keresztény életben és a mindennapi munkánkban, akkor fontos, hogy Isten legyen a példaképünk és figyeljünk olyan emberek szokásaira is, akik ott vannak lelkileg, szakmailag, emberileg, ahova mi is szeretnénk eljutni.
A sikeres emberek 1 vagy kevesebb, mint egy órát néznek tévét naponta, szemben a sikertelen emberekkel, akik akár napi 4 órát is televízióval, Internettel töltenek.
a sikeres emberek 88 százaléka napi fél órát olvas annak érdekében, hogy képezze magát szakmailag, míg a sikertelen emberek csupán 2 százaléka teszi meg ugyanezt.
A sikeres emberek csupán 6 százaléka néz valóságshow-t, a sikertelen emberek 78 százalékéval szemben.
A sikeres emberek 81 százaléka ír listát a teendőiről, a sikertelen emberek esetében csak 19 százalék.
Nem célom dollár milliárdossá válni, de szeretnék lelkiekben gazdag és sikeres lenni.
Szeretnék bővelkedni meghallgatott imádságokban, szeretném ha életem, a Szentlélek által 6 számjegyű, szeretetből fakadó jó cselekedetet "teremne".
Szeretném kitaposni gyermekeim számára a hit útját, hogy ők is követhessék nyomdokaimat a hit útján.
A lelkileg gazdag embereknek is vannak siker szokásai.
A lelkileg gazdag emberek időt töltenek Isten beszédével, a Bibliával, szemben a lelkileg szegényes életűekkel, akik emberi könyvekkel, gondolatokkal, beszédekkel foglalkoznak.
A lelkileg gazdag emberek időt fektetnek az imádságba, a szegényes emberek pedig az aggodalmaskodásba fektetik idejüket.
A lelkileg gazdag emberek másoknak szolgálnak, a lelkileg szegények csak önmaguknak.
A lelkileg gazdagok Isten országának építésébe fektetik a pénzüket, míg a lelkileg szegények saját birodalmuk építésébe fektetnek csupán.
A szokásokkal nem születtünk, azokat mi alakítottuk ki. Ez jó hír, hiszen jelenlegi szokásainkon is változtathatunk.
Ha szeretnénk lelkileg gazdagokká válni, rendszeresen gyakoroljuk magunkat a fenti dolgokban, ameddig szokásainkká nem válnak.
Amíg ezek szokássá nem válnak, önuralomra lesz szükségünk minden nap. Tudatos döntésre, hogy inkább Isten dicsőségére élünk a magunk dicsősége helyett.
Kezdj el még ma Istennek tetsző szokásokat kialakítani életedben, hogy lelkileg gazdag és sikeres ember légy.


IMA: Istenünk, szeretnénk Krisztus nyomdokaiban járni. Szeretnénk azokat az embereket példaképeinkké választani akik szintén Krisztus nyomdokaiban járnak. Bocsáss meg minden testi szokást, amelyek megszegényítettek minket lelkileg. Szentlelked által támogass minket abban, hogy szerinted való szokásokat alakítsunk ki. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...