2019. március 6., szerda

MENTÁLIS HŰSÉG!

Én viszont azt mondom nektek: ha valaki vággyal néz egy asszonyra, az a szívében már házasságtörést követett el.
Máté evangéliuma 5. rész 28. vers


A mai világban, folyamatosan bombáznak minket szexuális töltetű képekkel, melyeknek a célja, hogy az embert egy használati tárgy szintjére alacsonyítsa.
Ezek a szexualitás szent ajándékát lealacsonyítják, és arra próbálnak rávenni minket, hogy veszélyes és bűnös fantáziálásnak adjunk helyet.
Természetesen sokféle vélemény van ezzel kapcsolatosan "keresztény" körökben is. Néha nagy magabiztossággal, sziporkázva osztják meg ezeket a nagyobb nyilvánossággal önmagukat kereszténynek valló emberek.
" Hűséget fogadtam, nem vakságot."
" Egy kis flört még nem veszélyes. "
Vannak olyan emberek is, akik érzik ugyan, hogy veszélyes talajra léptek, de a felelősséget eltolják maguktól:
" A mai világban nem tehetek róla, hogy beleesek ebbe a bűnbe. Úton, útfélen hiányos öltözetű nőkkel találkozok, akik inkább kihangsúlyozzák azt amit el kellene takarni..."
" A férfiak a hibásak. Állandóan azon gondolkodnak, hogy hogyan csábítsák el a nőket. Én nem tehetek róla. Érzelmes vagyok és kiszolgáltatott. Csak egy kis szeretetre vágyom."
Nézzük meg azonban azt a kijelentést ami igaz és ami számít.
Krisztus azt mondta: ha valakire kéjvággyal nézünk, máris házasságot törtünk szívünkben.
Ne feledjük a másik figyelmeztetést:
" Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanúskodások és az istenkáromlások. Ezek teszik tisztátalanná az embert. " Ha nem vigyázol a szívedre, akkor bemocskolódik, onnantól pedig nagyon nehéz helyzetbe kerülsz.
Ha ma tudatosan helyet adsz a hűtlen fantáziálásnak, holnap azon kapod magad, hogy flörtölsz, kicsit később pedig már a fizikai házasságtörés is bekövetkezhet.
Vigyázzunk tehát arra, hogy a szemein, gondolataink ne tévedjenek olyan helyre, amely elválaszthat minket házastársunktól.
Ha úgy érzed beszennyezted magad ezen a területen, ne feledd el, hogy Krisztus vére egyedül tud megtisztítani. Kérd az Ő szabadítását még ma!
A kéjvágy úgy tekint az emberekre, mint tárgyakra amelyeket használhat, a szeretet viszont úgy néz rájuk, mint lelkekre amelyek megérdemlik a törődést.


IMA: Istenünk segíts nekünk. Szeretnénk hűségesek lenni Hozzád és házastársunkhoz is akit mellénk rendeltél.
Ne engedd, hogy a gonosz hazugságait elhiggyük. Köszönjük, hogy te a hozzánk illő házastársat adod nekünk, tehát nem lehet jobb a számunkra ezen a világon.
Bocsáss meg minden hűtlen gondolatot aminek helyet adtunk és vezess minket, hogy gondolatban is hűségesek lehessünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...