2019. május 6., hétfő

Kitartással futni meg a versenyt!

A hit embereinek ez a nagy serege körülvesz bennünket! Az ő életük mutatja meg igazán, mit jelent a hit. Ezért hát, mi is dobjunk le magunkról mindent, ami akadályoz bennünket! Még azt a bűnt is, amely annyira tapad ránk, és el akar gáncsolni! Kitartással fussuk meg a versenyt, ami előttünk van!
Zsidókhoz írt levél 12. rész 1. vers ( Egyszerű Fordítás)




Életünkben vannak dolgok amik bátorítanak és vannak dolgok amik akadályoznak minket.
Mi bátorít minket arra, hogy kitartóak legyünk a keskeny úton járásban egészen a célig?
Először is azok az emberek akik már célba jutottak.
Olyan emberek voltak, mint mi. Voltak gyengeségeik, vágyaik, kívánságaik, büszkeségük, romlott természetük.
Viszont volt hitük. Az Istenbe vetett hitük miatt, Isten megszólította őket, megnyitotta a szemüket, feladatot bízott rájuk és erőt adott nekik, hogy célba érkezzenek.
Ők már a célból hívogatnak minket és a Bibliában leírt történetük által meríthetünk erőt és kitartást.
A legnagyobb hősünk Krisztus. Engedelmes volt a keresztfának haláláig, feltámadva pedig célba ért, a dicsőségben megkoronáztatott és az Atya jobbján közbenjár értünk.
Másodszor, Krisztus az Ő győzelmét, erejét, kitartását, szentségét, vezetését akarja adni nekünk. Ezért fontos, hogy hagyjuk Őt kibontakozni életünkben. Ha ezt engedjük, a Szentlélek által a mi életünk vége is győzelmes lesz, a célba érésről fog szólni és bátorítás lesz környezetünk számára.
Miért azokat nézed akik elbuktak? Akik nem is akartak győzni? Akik csak beszéltek a futásról, de ők maguk sosem gyakorolták? Ha győzni akarsz a hitnek szép harcában, nem engedheted meg magadnak, hogy a vesztesekre figyelj. Hiszen ők akadályoznak. Az ő történeteiket az ördög arra akarja használni, hogy feladjuk és elhiggyük, hogy sosem győzhetünk.
Az akadályok lelassítanak minket és mi nem engedhetjük meg magunknak Krisztus oldalán a vereséget.
A Szentlélek tud segíteni nekünk, hogy amit kell letegyünk, amit kell félretegyünk és amit kell lerázzunk magunkról, hogy Isten dicsőségére célba érhessünk.


IMA: Úr Jézus, Te győztes vagy és mi is győzni szeretnénk. Te élsz örökké és mi is élni szeretnénk örökké. Te az Atyánál vagy és mi is ott szeretnénk lenni. Szentlelked által segíts minket, tégy nyitottá minket tanácsaidra, bátorításodra, utasításodra, vezetésedre, hogy győztesek legyünk és ott legyünk ahol Te vagy.
Könyörülj rajtunk Atyánk, a Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Erőt kaptok!

"...ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és lesztek az én tanúim Jeruzsálemben és egész Júdeában, Szamáriában, és ...