2018. szeptember 12., szerda

LASSÍTS!

Mert hit nélkül nem lehet Isten tetszését elnyerni. Aki Istenhez közeledni akar, annak hinnie kell abban, hogy Isten létezik. Sőt, abban is, hogy Isten megjutalmazza azokat, akik keresik őt. 
Zsidókhoz írt levél 11. rész 6. vers

Mindig azzal vagy elfoglalva, hogy valamit elérj, megvalósíts vagy birtokolj?
Amint egy "hőstettet" véghezvittél, már azonnal a másikra koncentrálsz, anélkül, hogy időt hagynál magadnak feltöltődni vagy Isten vezetését kérni, elfogadni?
Józsué és a nép, miután bevették Jerikót, már mentek is tovább Aj városa felé, mert azt gondolták semmivel sem lesz nehezebb azt a várost bevenni. Nem állt meg Józsué, hogy beszélgessen Istennel és tanácsát kérje. Ennek a vége vereség lett.
A verség után viszont Istenhez kiáltott, Isten utasításokat adott Józsuénak és ennek köszönhetően később győzelmet is arattak.
Ha szeretnénk győzelmeket aratni Istennel, annak az a titka, hogy folyamatosan sóvárogva keressük az Ő közelségét.
Aki kitartóan keresi az Istent, az jutalomban fog részesülni.
A jutalmunk győzelem lesz. A jutalmunk a Ő dicsőségének kiábrázolódása lesz életünkben.
Tehát ideje lassítanod kedves olvasóm. Döntsd el, hogy elfoglalt akarsz lenni vagy pedig hatékony?
A saját módszereinket akarjuk folyamatosan erőltetni vagy szeretnénk ha Isten megdicsőülne életünkben?
Gondolom, hogy hozzám hasonlóan te is szeretnél hatékony lenni. Szeretnénk ha Isten megdicsőülne minden kitűzött célban és annak megvalósításában.


IMA: Igen, Uram. Szeretek égni érted. Szeretném azt tenni amire elhívtál, de segíts lelassítani és időt szánni arra, hogy a Te jelenlétedet, utasításaidat keressem.
Nem elfoglalt szeretnék lenni, hanem hatékony.
Szeretnék győzelmet, amiben Te is megdicsőülsz életemben. Segíts folyamatosan téged keresni és nem a magam értelmére támaszkodni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Erőt kaptok!

"...ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és lesztek az én tanúim Jeruzsálemben és egész Júdeában, Szamáriában, és ...